Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρεμιέρα του «The Cardinal» στο Φεστιβάλ του Μοντκλέρ

στα 10

Η ταινία μικρού μήκους «The Cardinal», σε σενάριο και σκηνοθεσία Στέφανου Τσιβόπουλου, θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Μοντκλέρ της Νέας Υόρκης, τo Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Πρεμιέρα του «The Cardinal» στο Φεστιβάλ του Μοντκλέρ

Μετά από μια διεθνώς αναγνωρισμένη πορεία 20 ετών στο χώρο της τέχνης, ο εικαστικός Στέφανος Τσιβόπουλος παρουσιάζει την πρώτη του κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους «The Cardinal» η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο Montclair Film Festival της Νέας Υόρκης.

To φεστιβάλ, που παρουσιάζει κάποιες από τις σημαντικότερες Αμερικάνικες και Ευρωπαϊκές παραγωγές του 2023, υποστηρίζεται από τον Στίβεν Κόλμπερτ και τον Μάρτιν Σκορτσέζε.

Ο Τσιβόπουλος αυτήν την εποχή ετοιμάζει στην Ελλάδα και την πρώτη μεγάλου μήκους του ταινίας με τίτλο «Kindness», με διεθνές και ελληνικό καστ, σε παραγωγή της Boo Productions και με την υποστήριξη του ΕΚΚ και της ΕΡΤ και με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Σαμαά και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

the cardinal

Σύνοψη:

Ο Μοχάμαντ είναι ένας νεαρός μετανάστης που εργάζεται σε δύσκολες συνθήκες σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα στην Αθήνα. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη σκληρή του πραγματικότητα, αποφασίζει να γίνει συνοδός κυριών. Όταν πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση με μία κυρία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια συνειδητοποίηση για την αγάπη και την απώλεια.

Στέφανος Τσιβόπουλος - σύντομο βιογραφικό:

Ο Στέφανος Τσιβόπουλος είναι εικαστικός, σκηνοθέτης που ζει και εργάζεται μεταξύ Νέας Υόρκης, Άμστερνταμ και Αθήνας. Ο Τσιβόπουλος έχει γράψει και σκηνοθετήσει πάνω από 20 εικαστικά φιλμ που έχουν παρουσιαστεί στους πιο σημαντικούς χώρους τέχνης διεθνώς. Το 2013, ο Τσιβόπουλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 55η Μπιενάλε της Βενετίας με το φιλμ Ιστορία Μηδέν, σε παραγωγή της Haos Films και επιμέλεια της Συραγώ Τσιάρα. Το φιλμ παρουσιάστηκε διαδοχικά, σε ατομικές εκθέσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το έργο του Τσιβόπουλου έχει παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις στο Φεστιβάλ Αισχυλείων Ελευσίνα, στο MuCEM της Μασσαλίας, στο ISCP της Νέας Υόρκης, στο Stella Artois της Μόσχας, σε ομαδικές εκθέσεις στην Tate του Λονδίνου, την Kunsthalle της Ζυρίχης, MACBA της Βαρκελώνης, στο MuHKA της Αμβέρσας, καθώς και στις Μπιενάλε της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πεκίνου, της Βουδαπέστης, της Μόσχας, του Λίμερικ, του Μαϊνχάιμ και της νομαδικής Μανιφέστα. Ο Τσιβόπουλος διδάσκει videoart στο New School της Νέα Υόρκης, και στο Piet Zwart Institute του Ρόττερνταμ.

the cardinal

Συντελεστές: ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΒΟΠΟΥΛΟΣ | ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: BARTOSZ SWINIARSKI, PSC | ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΚΟΥΡΑ | ΜΟΝΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΒΑΒΟΥΡΗΣ | ΗΧΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ | ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΞΗ ΗΧΟΥ: ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΝΤΟΥΝΗΣ | ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: TETA ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ | CASTING: ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ | ΜΑΚΙΓΙΑΖ – ΚΩΜΜΩΣΕΙΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΛΙΔΟΥ | ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ | ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΕΛΕΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ | ΣΥMΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: BEATA RZEZNICZEK | ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΣΜΠΙΛΙΡΗΣ

the cardinal