Buzz

H τέχνη και η μαγεία των ταινιών της Laika σε ένα βίντεο

στα 10

Ενα βίντεο τριών μόλις λεπτών καταφέρνει να δείξει το πως το στούντιο της Laika έχει κάνει το stop motion animation τέχνη.

H τέχνη και η μαγεία των ταινιών της Laika σε ένα βίντεο

Δεν είναι παράλογο να πούμε πως η Laika είναι ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο κινουμένων σχεδίων των τελευταίων χρόνων, εφάμιλλο με εκείνο της Pixar. Από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να μεταφέρει την τέχνη του stop motion animation σε ένα άλλο επίπεδο, με ταινίες όπως το «Coraline», το «Paranorman» αλλά και το «Kubo and the Two Strings» να μας δείχνουν πως η Laika έχει γίνει πρωτοπόρα στο είδος της. Και το παρακάτω βίντεο το αποδεικνύει.

Διαβάστε ακόμα: O Mαρκ Σαπίρο μάς βάζει στο σκοτεινό, διαφορετικό, μαγικό animated κόσμο της Laika

Με μια διάρκεια μόλις τριών λεπτών, το βίντεο με τίτλο «The Art and Science of Laika», δείχνει πως η τέχνη του stop motion animation συναντά με μαεστρία την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς εξερευνά την προσπάθεια του στούντιο για να γίνει με κάθε ταινία του ολοένα και καλύτερο. Γεμάτο με δηλώσεις από διάφορους animators και παραγωγούς του στούντιο, το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και πήρε το όνομα από την πρώτη σκυλίτσα που έστειλαν οι Ρώσοι στο διάστημα το 1957, οι οποίοι περιγράφουν και δείχνουν την τέχνη τους μέσα από σκηνές των ταινιών που γύρισαν όλο αυτό το διάστημα.

Εσείς απλά πατήστε play κι απολαύστε.


Διαβάστε ακόμα: