Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θέλει να ονομαστεί ένα Οσκαρ προς τιμή του!

στα 10

Ο Κουέντιν κάνει πλάκα. Ισως. Οχι ακριβώς. Διαβάστε...

Ο Κουέντιν Ταραντίνο θέλει να ονομαστεί ένα Οσκαρ προς τιμή του!

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος κέρδισε άλλη μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου για το «The Hateful Eight», ομολογεί ότι θα ήθελε να ξανακερδίσει και φέτος το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου. Κι αυτό για να έχει το ρεκόρ - να σπάσει την πρωτιά του Γούντι Αλεν, ο οποίος έχει κερδίσει τρία Οσκαρ στην κατηγορία.

Διαβάστε ακόμα: Oι αμερικανοί κριτικοί είδαν το «Hateful Eight» και παραληρούν!

Hateful Eight 607

Μιλώντας στο GQ ο Ταραντίνο ομολογεί:

«Δεν είμαι ανταγωνιστικός σκηνοθέτης. Ομως στο σενάριο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν κερδίσω ένα τρίτο Οσκαρ στο σενάριο θα έρθω ισοπαλία με τον Γούντι. Και δεν μπορώ να νικήσω τον Γούντι, αν δεν ισοφαρίσω πρώτα. Θέλω να κερδίσω τα περισσότερα Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου στην ιστορία! Τέσσερα, θα είναι αρκετά. Κι αν το κάνω αυτό με μία φιλμογραφία 10 ταινιών αυτό κάτι θα σημαίνει. Οπότε, όταν πεθάνω, μπορούν να μετονομάσουν το Οσκαρ της κατηγορίας σε «The Quentin»...»

Δείτε κι αυτό: Δείτε τις κινηματογραφικές επιρροές του Ταραντίνο σ' ένα βίντεο!

reservoir-dogs-tarantino-directing 607

(Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η σύντροφος του Ταραντίνο που ήταν στο δωμάτιο πετάχτηκε σε αυτό το σημείο: «Είσαι τρελός. Τι είναι αυτό που μόλις άκουσα; Είναι το πιο γελοίο πράγμα που έχεις πει ποτέ!» Οπότε ο Ταραντίνο εξήγησε τι εννοεί λίγο καλύτερα...)

«Δε θα έκανα ποτέ ταινίες με αυτοσκοπό να κερδίσω 3-4 Οσκαρ σεναρίου, αλλά για μένα που σκοπεύω να γυρίσω μόνο δέκα ταινίες, αν το επιτύχω θα ήταν η μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιβράβευση. Φυσικά και γνωρίζω ότι πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα στις διαστάσεις τους: ο Πρέστος Στάρτζις είναι πολύ καλύτερος σεναριογράφος από ό,τι θα γίνω ποτέ αλλά κέρδισε μόνο ένα...»

hateful eight 607

«Δύο ακόμα ταινίες, 6 ακόμα χρόνια. Μου αρέσει η ιδέα ότι θα παλέψω με τη σκηνοθεσία όσο μπορώ και μετά θα σταματήσω, αφήνοντας το κοινό να ζητά κάτι παραπάνω. Να μην μείνω μέχρι τέλους στο πάρτι. Να μη σκηνοθετώ με γερασμένες αισθήσεις. Να μη δουλεύω με συμβιβασμένες προθέσεις. Το κύρος της φιλμογραφίας μου πρέπει να προστατευτεί...»

Διαβάστε περισσότερα: