Buzz

«Sunspring». Αυτή είναι η πρώτη ταινία, γραμμένη από μια μηχανή

στα 10

Τα καλά νέα; Σεναριογράφοι μην ανησυχείτε, η δουλεία σας είναι ασφαλής ακόμη.

«Sunspring». Αυτή είναι η πρώτη ταινία, γραμμένη από μια μηχανή

Μπορεί οι μηχανές και τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης να γίνονται πιο έξυπνα μέρα με την ημέρα, αλλά ακόμη κι έτσι η αλήθεια του θεωρήματος των άπειρων πιθήκων, μένει ακόμη να αποδειχθεί στην πράξη.

Είναι λοιπόν η ικανότητα δημιουργίας ενός έργου τέχνης ανάμεσα σε όσα θα διαχωρίζουν για πάντα τον άνθρωπο από μια μηχανή; Ο σκηνοθέτης Οσκαρ Σαρπ κι ο επιστήμονας Ρος Γκούντγουιν δοκίμασαν να ανακαλύψουν τι είδους σινεμά θα έκανε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης αν του δινόταν η ευκαιρία και φυσικά μια τέτοια ταινία δεν θα μπορούσε παρά να είναι επιστημονικής φαντασίας.

Δείτε ακόμη: To infinity and beyond! Πρώτες εικόνες από το «Valerian» του Λικ Μπεσόν

Οι Σαρπ και Γκούντγουιν τροφοδότησαν ένα πρόγραμμα με δεκάδες σενάρια από ταινίες του είδους από το «Brazil» μέχρι το «X-Men» καθώς και μια σειρά από plot-points και settings για ένα φιλμ κι άφησαν το πρόγραμμα να γράψει το σενάριο, και τους στίχους για ένα τραγούδι το οποίο συμπεριέλαβαν στην ταινία που στη συνέχεια σκηνοθέτησαν.

sunspring 607

Δείτε ακόμη: Πρώτη φωτογραφία από το «Alien: Covenant» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Το αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε πιο κάτω είναι αναμφίβολα ενδιαφέρον κυρίως για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για να γίνει η ταινία, αλλά αν προσπαθήσετε να ακολουθήσετε την πλοκή, μάλλον θα είναι τόσο μάταιο, όσο και το να δοκιμάσετε να εμπλέξετε την Siri σε μια συνομιλία που βγάζει νόημα.

Κι ακόμη κι έτσι μπορεί το σενάριο να γράφτηκε από μια μηχανή, αλλά όλα τα υπόλοιπα έγιναν από ανθρώπους. Οπότε αν δουλεύετε στο σινεμά, μπορείτε να χαλαρώσετε. Τουλάχιστον προς το παρόν.


Δείτε ακόμη: