Φεστιβάλ / Βραβεία

Στην τελική τριάδα το Attenberg για το βραβείο Lux!

στα 10

Μόλις ανακοινώθηκε ότι το «Αttenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη πέρασε στην τελική ευθεία για το μεγάλο ευρωπαϊκό βραβείο!

Στην τελική τριάδα το Attenberg για το βραβείο Lux!

Το ελληνικό σινεμά συνεχίζει να έχει ρεύμα και να κερδίζει τη ψήφο εμπιστοσύνης φεστιβάλ και θεσμών.

Αυτό αποδεικνύει άλλη μια επιτυχία του «Αttenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, το οποίο κατάφερε να περάσει στην τελική τριάδα για τo βραβείο Lux, μαζί με τα «Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Ρομπέν Γκεντιγκιάν από τη Γαλλία και το «Play» του Ρούμπεν Οστλουντ, συμπαραγωγής Γαλλίας, Δανίας και Σουηδίας.

Το βραβείο Lux απονέμεται κάθε χρόνο από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και οι ταινίες κρίνονται από επιτροπή που εξετάζει, πέραν της κινηματογραφικής τους αξίας, το πώς πραγματεύονται κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

Να σημειωθεί ότι στη διεκδίκηση του βραβείου το «Attenberg» (το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει διανομή σε πάνω από 20 χώρες), κατάφερε να ξεχωρίσει και να αφήσει πίσω του ταινίες όπως το «Αλογο του Τορίνο» του Μπέλα Ταρ και το «Ηavre» του Ακι Καουρισμάκι.

Η τελική ψηφοφορία θα γίνει τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, όπου τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσουν ποια ταινία από τις τρεις τελικά θα βραβευτεί. Η ταινία που θα κερδίσει θα εξασφαλίσει τον υποτιτλισμό της στις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

H τελετή απονομής του βραβείου Lux θα γίνει στις 16 Νοέμβρη στο Στρασβούργο.