Industry

Στην Κίνα λατρεύουν το «Pacific Rim»

στα 10

Η ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο μπορεί να μην είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες την σαρωτική επιτυχία που θα περίμενε κανείς, στην Κίνα όμως κυριολεκτικά τα σπάει!

Στην Κίνα λατρεύουν το «Pacific Rim»

Η ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο μπορεί να μην είχε στις Ηνωμένες Πολιτείες την σαρωτική επιτυχία που θα περίμενε κανείς, στην Κίνα όμως κυριολεκτικά τα σπάει!

Η θεαμτική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του μεξικανού σκηνοθέτη είναι ίσως το πιο φιλόδοξο (και αναμφίβολα ένα από τα πιο ακριβά) blockbuster της φετινής χρονιάς. Η ιστορία της εισβολής μιας φυλής εξωγήινων τεράτων που ξυπνούν στα βάθη των ωεανων και σκορπούν τον τρόμο και η δημιουργία από τους ανθρώπους μιας σειράς από γιγαντιαία ρομπότ για να τα πολεμήσουν, έμοιαζε πάντα με ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα.

Διότι αν η θεαματική ανοησία ταινιών όπως οι «Transformers» έχει εξασφαλισμένο εκ προοιμίου ένα ικανό κοινό για να την συντηρήσει επ' άπειρον, το όνομα και το γούστο του ντελ Τόρο δεν είναι απαραίτητα συνώνυμο με την διασκέδαση στα multiplex.

Ετσι το «Pacific Rim» ένα πανάκριβο φιλμ που προφανώς για το στούντιο θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός franchise, δεν ήταν ακριβώς ένα σίγουρο στοίχημα. Η χλιαρή του εισπρακτική καριέρα στις Η.Π.Α. όπου έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 98,5 εκατομμύρια δολάρια, έκαναν την Warner Bros να περιμένει με αγωνία τις διεθνείς αγορές για να πάρει πίσω τα 180 του μπάτζετ της ταινίας και κάτι από τα προφανώς γιγαντιαία κέρδη στα οποία προφανώς ήλπιζε.

Αναμενόμενα, η καριέρα της ταινίας στο «εξωτερικό» ήταν πολύ καλύτερη από αυτή στην Αμερική, με το φιλμ να έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα παγκοσμίως 384, 5 εκατομμύρια. Εκεί όμως που βρήκε πραγματικά το κοινό του, κάνοντας εισπράξεις εκατό εκατομμυρίων και ξεπερνώντας το αμερικάνικο box office μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες, είναι στην Κϊνα.

Ξεπερνώντας κατά πολύ τις επιδόσεις των ντόπιων ταινιών που το συναγωνίζονται και που συνήθως έχουν προβάδισμα απέναντι στα χολιγουντιανά blockbuster λόγω της προνομιακής τους τοποθέτησης στις αίθουσες τις χώρας, το «Pacific Rim» βρίσκεται στην πρώτη θέση του τοπικού blockbuster για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα δίχως να δείχνει σημεία κόπωσης, έχοντας ήδη γίνει η έκτη πιο πετυχημένη αμερικάνικη ταινία στην ιστορία του Κινέζικου box office.

Υποθέτουμε πως στο sequel του φιλμ ένα από τα ρομπότ που θα παλεύουν για την σωτηρία της ανθρωπότητας, θα έχει Κινέζους πιλότους...

Διαβάστε ακόμη

Tags: Pacific Rim