Buzz

Ο Στιβ ΜακΚουίν ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

στα 10

Μετά το «12 Years a Slave» και το «Widows», ο Βρετανός σκηνοθέτης θα διασκευάσει το ιστορικό βιβλίο της συζύγου του, Μπιάνκα Στίγκτερ, με τίτλο «Atlas of an Occupied City. Amsterdam 1940-1945».

Ο Στιβ ΜακΚουίν ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μετά τον Πίτερ Τζάκσον και το «They Shall Not Grow Old», ακόμα ένας A-list σκηνοθέτης αφήνει για λίγο τη μυθοπλασία για ένα ντοκιμαντέρ, και μάλιστα ιστορικού περιεχομένου.

Το «Widows» του Στιβ ΜακΚουίν δεν είχε δυστυχώς την ανταπόκριση και τον οσκαρικό αντίκτυπο που θα περιμέναμε, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Βρετανό σκηνοθέτη του «Shame» και του «12 Years a Slave» να έχει ήδη βάλει μπρος για την επόμενη ταινία του, η οποία θα ανήκει σε ένα πολύ διαφορετικό είδος.

Διαβάστε ακόμη: «They Shall Not Grow Old»: Τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον

Steve McQueen 607 Ο Στιβ ΜακΚουίν στα γυρίσματα του «Widows»

Ο ΜακΚουίν θα σκηνοθετήσει ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «The Occupied City», το οποίο θα βασίζεται στο βιβλίο της συζύγου του, Μπιάνκα Στίγκτερ, «Atlas of an Occupied City. Amsterdam 1940-1945».

Η ολλανδικής καταγωγής Στίγκτερ, η οποία είχε αναλάβει και καθήκοντα παραγωγού στις δύο τελευταίες ταινίες του ΜακΚουίν και έχει σκηνοθετήσει και η ίδια ένα ντοκιμαντέρ, είναι συγγραφέας και ιστορικός, και το βιβλίο της καταγράφει τα ίχνη που άφησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος στην πόλη του Αμστερνταμ, ξεναγώντας τον αναγνώστη στην κάποτε κατεχόμενη ολλανδική πρωτεύουσα.

Αυτό θα είναι και το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του ΜακΚουίν, ο οποίος αυτήν την περίοδο ετοιμάζει παράλληλα μια δραματική σειρά εποχής έξι επεισοδίων για λογαριασμό του BBC.

Διαβάστε ακόμη