Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (19 Οκτωβρίου - 25 Οκτωβρίου 2023)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (19 Οκτωβρίου - 25 Οκτωβρίου 2023)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!

petit plan

Petit Plan: Europa - Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους | 16 - 20 Οκτωβρίου | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Ελληνοαμερικανική Ενωση, Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών

Το Petit Plan: Europa - Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει για 4η χρονιά μεταξύ 16 - 20 Οκτωβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που περιλαμβάνει 80 ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Petit Plan: Europa - Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους.

midnight

Ξεφάντωμα με τους Beatles | Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο Σινεάκ στις 23.30 , στο πλαίσιο του Midnight Express

Μια νύχτα αφιερωμένη στους Beatles οργανώνει το Midnight Express, σε συνεργασία με την Bound ltd. με προβολή βίντεο - κλιπ, αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ «The Beatles - Made in Merseyside», εκπλήξεις και πάρτι που θα ακολουθήσουν το «A Hard Day's Night» του Ρίτσαρντ Λέστερ από το 1964.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή του Midnight Express εδώ.

interdit

Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί του Αλέν Ουγκετό | Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Αρχές του 20ού αιώνα, στη Bόρεια Ιταλία, στην Ughettera, τη γενέτειρα της οικογένειας Ughetto. Η ζωή σ’ αυτή την περιοχή έχει γίνει πολύ δύσκολη, οι Ughetto ονειρεύονται να κάνουν μια νέα αρχή στο εξωτερικό. Λέγεται ότι ο Luigi Ughetto διέσχισε τις Άλπεις και ξεκίνησε μια νέα ζωή στη Γαλλία, αλλάζοντας για πάντα τη μοίρα της αγαπημένης του οικογένειας. Ο εγγονός του αφηγείται την ιστορία τους. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής για ταινία μεγάλου μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κινουμένων Σχεδίων Annecy 2022 (Festival international du film d’animation d’Annecy 2022). Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2022: Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Η ταινία προβάλλεται ως μέρος του κύκλου προβολών «Παρασκευές Σινεμά»»

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές του «Παρασκευές Σινεμά» εδώ.

cinema made in italy

Cinema Made in Italy | 20 - 25 Οκτωβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Cinecittà, η πολιτιστική πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας Tempo Forte και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών συνεργάζονται για να παρουσιάσουν το 3ο αφιέρωμα Cinema made in Italy/Athens θα πραγματοποιηθεί στις 20 με 25 Oκτωβρίου, στην Ταινιοθήκη . Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 10 νέες ιταλικές ταινίες σε ελληνική πρεμιέρα, καθώς επίσης και το «Μπελίσιμα» του Λουκίνο Βισκόντι με την Άννα Μανιάνι, σε νέα αποκατεστημένη κόπια. Τις πρεμιέρες θα πλαισιώνουν συζητήσεις με το κοινό και παρουσίαση από εκλεκτούς καλεσμένους. Πιο αναλυτικά θα προβληθούν 7 ταινίες μυθοπλασίας, 2 ντοκιμαντέρ και 1 docufiction - επιλογές που είχαν διακρίσεις και συμμετοχές στα σπουδαιότερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως των Καννών του Λοκάρνο και βέβαια της Βενετίας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών του Made in Italy.

KinderDocs

Σαββατοκύριακο KinderDocs | Σάββατο 21/10, 12.00-21.30 Κυριακή 22/10, 10.00-18.00 | Μουσείο Μπενάκη

Ενα family-friendly γουικέντ με back to back προβολές 17 βραβευμένων ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο και ένα έργο εικονικής πραγματικότητας. Συναντήσεις με σκηνοθέτες, συζητήσεις πάνω στα θέματα των ταινιών με παραγωγούς, ιστορικούς, ψυχολόγους, καινοτόμους startuppers και άλλους ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών του KinderDocs.

stranger

Stranger than Paradise του Τζιμ Τζάρμους | Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο Δαναό, στο πλαίσιο του Fundamentals of Cinema

Η ενότητα προβολών Fundamentals of Cinema του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε με επιτυχία πέρσι, επιστρέφει δυναμικά στη νέα κινηματογραφική σεζόν 2023-2024. Oι φετινές προβολές ξεκινούν με το «Πέρα από τον Παράδεισο» του Τζιμ Τζάρμους και στην Αθήνα, στον Δαναό, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 20.00 σε παρουσίαση του Φοίβου Δεληβοριά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το φετινό πρόγραμμα του Fundamentals of Cinema.

total thrash

Τοtal Thrash - The Teutonic Story του Ντάνιελ Χόφμαν | Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο Gagarin 205, στο πλαίσιο του Gimme Shelter Film Festival

Το απόλυτο ντοκιμαντέρ για το γερμανικό Τhrash Metal έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και το GSFF έχει ετοιμάσει όπως πάντα μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά. Πρωτοπόροι του είδους, λατρεμένοι του ελληνικού κοινού, μπάντες που συνεχίζουν να γράφουν νέα κεφάλαια στην Thrash ιστορία, έρχονται στο GSFF για να μας την διηγηθούν από "πρώτο χέρι"! Ο σκηνοθέτης της ταινίας Daniel Hoffmann θα είναι φυσικά εδώ για το καθιερωμένο Q&A, αφού οι Amken ανοίξουν την βραδιά με ένα live-έκπληξη.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και αγοράστε τα εισιτήριά σας εδώ.

κατζουράκης

Αφιέρωμα στον Κυριάκο Κατζουράκη | 22 και 23 Οκτωβρίου στο Studio

Στις 22 και 23 Οκτώβρη ο κινηματογράφος STUDIO σας προσκαλεί σ' ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη, δύο χρόνια μετά το θάνατό του. Στο διήμερο αφιέρωμα θα μιλήσουν για το εικαστικό και κινηματογραφικό του έργο ο Μάνος Στεφανίδης, η Κλεοπάτρα Δίγκα και ο Δήμος Αβδελιώδης. Ο Νίκος Πλάτανος και η Κάτια Γέρου θα τραγουδήσουν 3 αγαπημένα τραγούδια του αλησμόνητου Κυριάκου Κατζουρακη. Θα προβληθούν οι ταινίες του, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου «Ο Δρόμος για τη Δύση» και «USSAK» και την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου η «Γλυκιά Μνήμη» και οι «Μικρές Εξεγέρσεις».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο site της New Star.

madame de

Η Aγνωστη Kυρία...του Μαξ Οφίλς | Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλάισιο του Cine-Club

Για να ξεπληρώσει τα χρέη της, η Μαντάμ Ντε… πουλάει σε έναν κοσμηματοπώλη ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που ο σύζυγος της, ο Στρατηγός Ντε, της είχε προσφέρει ως δώρο. Ο Στρατηγός, αφού ειδοποιήθηκε από τον κοσμηματοπώλη αγοράζει ξανά τα σκουλαρίκια και τα προσφέρει σε μια ερωμένη του, η οποία με τη σειρά της τα μεταπωλεί αμέσως. Ο βαρόνος Ντονάτι τα αποκτά και αφού ερωτεύεται τη Μαντάμ Ντε της προσφέρει ως ένδειξη του έρωτα του τα περίφημα σκουλαρίκια. Οι δαιδαλώδεις διαδρομές αυτού του κοσμήματος θα οδηγήσουν σε δραματικές συνέπειες.

To Cine-Club του Γαλλικού Ινστιτούτου ξεκινά ξανά και δίνει λευκή κάρτα στον Αλέξανδρο Βούλγαρη, ο οποιός ξεκινάει μια τριλογία προβολών με το αριστούργημα του Μαξ Οφίλς.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και όλα τα θερινά!