Buzz

«Σκότωσε τους Αγαπημένους σου», ειδικά αν αυτοί είναι οι Γκίνσμπεργκ, Κέρουακ και Μπάροουζ

στα 10

Η νέα ταινία του Τζον Κροκίδας, «Kill Your Darlings», έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου φέρνοντας μαζί της τον αέρα ελευθερίας της beat generation. Δείτε το ελληνικό τρέιλερ!

«Σκότωσε τους Αγαπημένους σου», ειδικά αν αυτοί είναι οι Γκίνσμπεργκ, Κέρουακ και Μπάροουζ

Στο «Σκότωσε τους Αγαπημένους σου» του δεύτερης γενιάς ελληνοαμερικανού Τζον Κροκίδας, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ υποδύεται τον Αλεν Γκίνσμπεργκ, τον ανοιχτά ομοφυλόφιλο ποιητή που υπήρξε ηγετική φιγούρα του κινήματος της beat generation της δεκαετίας του '50, διάσημο για την ακτιβιστική και έντονα πολιτικοποιημένη δράση του και φυσικά για το «Howl», το αριστουργηματικό ποίημα του που έμεινε κλασικό για κάθε μελλοντικό επαναστάτη.

Η ιστορία του «Σκότωσε τους Αγαπημένους σου» αφηγείται το πώς ο Λουσιέν Καρ που δολοφόνησε τον εραστή του το 1944, υπήρξε υπεύθυνος για την καθοριστική γνωριμία των Κέρουακ, Γκίνσμπεργκ και Μπάροουζ. Εδώ βρίσκει τις απαρχές της και η μυστηριώδης ιστορία του βιβλίου «Και οι Ιπποπόταμοι Εβρασαν Μέσα στις Δεξαμενές τους», που ο Κέρουακ έγραψε μαζί με τον Μπάροουζ το 1944, ακριβώς τη χρονιά που οι δυο τους προσπάθησαν να καλύψουν τον Καρ, μπλέκοντας για πρώτη φορά με το νόμο. Το βιβλίο εκδόθηκε μόλις το 2008, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Καρ το 2005.

kill01

Ο Τζον Κροκίδας, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, είχε ξεκινήσει να υλοποιεί το πρότζεκτ ήδη από το 2009, τότε με το τρίο των Γκίνσμπεργκ, Κέρουακ, Καρ να υποδύονται οι Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Κρις Εβανς και Μπεν Γουίσο. Την παραγωγή κρατάει η θρυλική παραγωγός Κριστίν Βασόν («Boys Don't Cry», «Hedwig and the Angry Inch») που εμπιστεύτηκε από την αρχή τον Κροκίδας για την υλοποίηση της ταινίας.

kill02

Το «Σκότωσε τους Αγαπημένους σου», με πρωταγωνιστές τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ντέιν ΝτεΧάαν, Τζακ Χιούστον, Μπεν Φόστερ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Μάικλ Σι Χολ, μια ομάδα από τα πιο ενδιαφέροντα κι εξελισσόμενα ονόματα του νέου αμερικανικού σινεμά, έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σάντανς και συνέχισε με ενθουσιώδεις κριτικές στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου το Flix είχε την ευκαιρία να μιλήσει από κοντά με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ – διαβάστε εντυπώσεις από τη συνέντευξη εδώ.

kill03

Δείτε παρακάτω το (ελληνικά υποτιτλισμένο) τρέιλερ του «Σκότωσε τους Αγαπημένους σου» και κάντε υπομονή ως τις 7 Νοεμβρίου που η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την Audio Visual.

Περισσότερα για το «Kill Your Darlings»:


poster