Buzz

Η Σαρμίν Ομπαΐντ-Τσινόι είναι ενθουσιασμένη που επιτέλους μια γυναίκα θα σκηνοθετήσει μια ταινία «Star Wars»

στα 10

«Hρθε η ώρα να βάλουμε μια γυναίκα να εμφανιστεί για να διαμορφώσει μια ιστορία σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά», δήλωσε η ίδια.

Η Σαρμίν Ομπαΐντ-Τσινόι είναι ενθουσιασμένη που επιτέλους μια γυναίκα θα σκηνοθετήσει μια ταινία «Star Wars»

Τον Απρίλιο που μας πέρασε στο ετήσιο Star Wars Celebration, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, έγιναν διάφορες ανακοινώσεις για τις νέες ταινίες στο σύμπαν του «Star Wars». Μια από αυτές τις ανακοινώσεις είναι ότι ο χαρακτήρας Ρέι της Ντέιζι Ρίντλεϊ θα επιστρέψει με μια ταινία η οποία θα ακολουθεί τα γεγονότα μετά την ταινία «Skywalker: Η Ανοδος» καθώς η Ρέι προσπαθεί να φτιάξει ένα νέο τάγμα από Τζεντάι.

Την ταινία θα την σκηνοθετήσει η τέσσερις φορές βραβευμένη με Emmy και η show-runner της σειράς «Ms. Marvel» Σαρμίν Ομπαΐντ-Τσινόι, η πρώτη γυναίκα η οποία αναλαμβάνει να κάνει μια ταινία «Star Wars» μετά από τόσα χρόνια. Και η ίδια φαίνεται πως είναι ενθουσιασμένη με αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Η Ντέιζι Ρίντλεϊ λέει πως η νέα ταινία «Star Wars» δεν είναι αυτό που περίμενε

Star Wars: The Rise of Skywalker 607

Μιλώντας στο CNN η Ομπαΐντ-Τσινόι είπε πως είναι επιτέλους μια γυναικά σκηνοθέτης θα γυρίσει ταινία η οποία θα εξελίσσεται σε έναν γαλαξία πολύ πολύ, μακριά. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την ταινία γιατί νιώθω ότι αυτό που πρόκειται να δημιουργήσουμε είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Βρισκόμαστε στο 2024 τώρα και ήρθε η ώρα να βάλουμε μια γυναίκα να εμφανιστεί για να διαμορφώσει μια ιστορία σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά», δήλωσε η ίδια.

Αρχικά ήταν ο Ντέιμον Λίντελοφ να γράψει το σενάριο, αλλά λίγο αργότερα ανακοίνωσε πως αποχωρεί, με τον ίδιο να λέει πως ούτε ο ίδιος πίστευε στο σενάριό του. Σχεδόν αμέσως η Lucasfilm ανακοίνωσε πως ο δημιουργός της σειράς «Peaky Blinders» Στίβεν Νάιτ θα τον αντικαταστήσει και θα γράψει το σενάριο σε σκηνοθεσία της Σαρμίν Ομπαΐντ-Τσινόι.

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν από την Ομπαΐντ-Τσινόι η σκηνοθέτης του «Wonder Woman» Πάτι Τζέκινς ήταν να κάνει μια ταινία «Star Wars», με τίτλο «Rogue Squadron», αλλά αποχώρησε λίγους μήνες μετά.