Buzz

Ο Ράσελ Κρόου πίστευε πως το σενάριο του «Μονομάχου» ήταν σκουπίδι

στα 10

Αυτό αποκάλυψε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, αν και, φυσικά, η γνώμη του άλλαξε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Ο Ράσελ Κρόου πίστευε πως το σενάριο του «Μονομάχου» ήταν σκουπίδι

Αν ένας ρόλος είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο εμβληματικό του Ράσελ Κρόου, σίγουρα δεν είναι κανένας άλλος από εκείνον του μονομάχου Μάξιμου στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Ο Μονομάχος». Η ταινία μπορεί τότε να ήταν υποψήφια για 12 Οσκαρ, από τα οποία κέρδισε τα πέντε, ανάμεσά τους και εκείνα της Καλύτερης Ταινίας και του Α’ Ανδρικού Ρόλου, αλλά ο ίδιος ο Κρόου, όταν διάβασε το σενάριο, πίστευε πως η ταινία ήταν για τα σκουπίδια.

Αυτό αποκάλυψε σε μια νέα συνέντευξη που έδωσε στο Vanity Fair λέγοντας εκείνος ήταν σίγουρος για τις δικές του υποκριτικές ικανότητες, αλλά ανησυχούσε πολύ για την ποιότητα του σεναρίου. «Ημουν σίγουρος για τις ικανότητές μου ως πρωταγωνιστής. Αυτό για το οποίο δεν ήμουν σίγουρος με το “Μονομάχο” ήταν για τον κόσμο που με περιβάλλει. Στον πυρήνα αυτού που κάναμε ήταν μια εξαιρετική ιδέα, αλλά το σενάριο, ήταν σκουπίδια. Απόλυτο σκουπίδι. Είχε όλες αυτές τις περίεργες σεκάνς. Μια από αυτές αφορούσε άρματα και διάσημους μονομάχους [που] χρησιμοποιούν ορισμένους τύπους αρμάτων και μερικοί διάσημοι μονομάχοι είχαν συμφωνίες έγκρισης με προϊόντα για ελαιόλαδο και τέτοια πράγματα. Και είναι όλα αλήθεια, αλλά απλά δεν πρόκειται να ηχήσει σωστά στο σύγχρονο κοινό. Σκέφτηκα, μερικές φορές, ίσως η καλύτερη επιλογή μου είναι απλώς να μπω σε ένα αεροπλάνο και να φύγω από εδώ».

Διαβάστε ακόμα: Το σίκουελ του «Μονομάχου» θα κυκλοφορήσει το 2024

gladiator

Και συνέχισε λέγοντας πως «ήταν οι συνεχείς συζητήσεις μου με τον Ρίντλεϊ που μου έδωσαν πίστη. Μου είπε κάποια στιγμή πως δεν δεσμεύουμε τίποτα στην κάμερα που δεν θα πιστεύω 100 τοις εκατό. Ετσι, όταν ξεκινήσαμε πραγματικά αυτήν την ταινία, είχαμε 21 σελίδες από το σενάριο. Ενα σενάριο είναι συνήθως μεταξύ 103 ή 104, 110 σελίδων, κάτι τέτοιο, οπότε είχαμε πολύ δρόμο μπροστά μας, και βασικά εξαντλήσαμε αυτές τις σελίδες στην πρώτη ενότητα της ταινίας.»

«Ο Μονομάχος» ετοιμάζεται να αποκτήσει το δικό του σίκουελ 25 χρόνια μετά με πρωταγωνιστές τους Πολ Μεσκάλ, Μπάρι Κέογκαν και Ντένζελ Γουάσινγκτον, αλλά, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος, ο Κρόου δεν θα κάνει την εμφάνισή του στην ταινία και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου 2024.