Buzz

Τι συνέβη τελικά με το «The Movie Critic» του Κουέντιν Ταραντίνο;

στα 10

Το The Hollywood Reporter προσπαθεί να ξεχωρίσει τα γεγονότα από τη μυθοπλασία.

Τι συνέβη τελικά με το «The Movie Critic» του Κουέντιν Ταραντίνο;

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο συγκλόνισε την κινηματογραφική βιομηχανία. Καθώς ήταν έτοιμος να ξεκινήσει τα γυρίσματα της δέκατης και φαινομενικά τελευταίας ταινίας του, «The Movie Critic», ο σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη και μετά την ακύρωσε.

Ενώ κάποιες λεπτομέρειες διέρρευσαν στη συνέχεια, η ταινία προφανώς μετατράπηκε σε ένα spin-off του «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» με πρωταγωνιστή τον χαρακτήρα κασκαντέρ του Μπραντ Πιτ, Κλιφ Μπουθ, χάρη στην ατελείωτες αλλαγές στο σενάριο από το Ταραντίνο, ένα νέο εις βάθος άθρο του The Hollywood Reporter διαχωρίζει μερικά γεγονότα από τη μυθοπλασία.

Οι φήμες που ήθελαν τον Τομ Κρουζ ότι θα μπορούσε να έχει κάποιο ρόλο στην ταινία θεωρήθηκαν λανθασμένες. Σύμφωνα με πηγές του THR, ο Κρουζ δεν είχε καν συναντηθεί με τον σκηνοθέτη για κάποιο ρόλο. Επίσης οι φήμες ότι ο ηθοποιός Πολ Γουόλτερ Χάουζερ επρόκειτο να εμπλακεί κι αυτός στην ταινία ήταν ψευδής. Ορισμένες αναφορές λένε ότι ο Τζον Τραβόλτα, ο Τζέιμι Φοξ και η Μάργκο Ρόμπι επρόκειτο να συμμετάσχουν, αλλά τελικά δεν έγινε ποτέ κάτι.

Αλλά έχουν εμφανιστεί δύο νέα ονόματα που θα μπορούσαν να είχαν εμπλακεί αν προχωρούσε τελικά η ταινία. Ο Ταραντίνο είχε συναντηθεί με την ηθοποιό Ολίβια Γουάιλντ για έναν ρόλο, μιας και σε ένα προσχέδιο του σεναρίου υπήρχε ένας χαρακτήρα βασισμένος στη θρυλική κριτικό κινηματογράφου Πωλίν Κάελ. Κι ενώ δεν αναφέρεται ρητά στο άρθρο ότι η η Γουάιλντ διεκδικούσε τον συγκεκριμένο ρόλο, υπάρχουν αρκετές υπόνοιες πως τελικά κάτι τέτοιο ίσχυε.

Ενα άλλο όνομα σε σχέση με την ταινία ήταν ο κωμικός Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, ο οποίος είχε πρόσφατα εμφανιστεί στο «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο ρόλος του σε αυτήν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν ήθελε να τελειώσει την καριέρα στο σινεμά με μια ταινία «Star Trek»

tarantino

Αν και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς γιατί ο Ταραντίνο έβαλε την ταινία στο ράφι, οι λόγοι φαινόταν ότι ήταν αυτοεπιβαλλόμενες πιέσεις για να παραδώσει μια ταινία αντάξια της «τελικής εικόνας του Κουέντιν Ταραντίνο», πολλές και διαφορετικές ιδέες που του έρχονταν πολύ γρήγορα στο μυαλό, και ότι μπορεί να είχε ενθουσιαστεί με διαφορετικά έργα. («Εχει πολλά σενάρια που τα έχει πετάξει», φέρεται να είπε μια πηγή στο THR).

Πάντως η ταινία θα μιλούσε για έναν κριτικό κινηματογράφου την δεκαετία του ’70 στο Λος Αντζελες που δούλευε σε ένα πορνοπεριοδικό, το οποίο διάβαζε ο Ταραντίνο στην εφηβεία του δουλεύοντας ως ανεφοδιαστής μηχανημάτων αυτόματης πώλησης, και θα διαδραματίζεται το 1977 στη Νότια Καλιφόρνια με μια ανάπτυξη του κεντρικού χαρακτήρα παρόμοια με εκείνη του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ως Τράβις Μπικλ στον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Ο κριτικός αυτός ήταν πολύ, πολύ αστείος. Ηταν πολύ αγενής, ξέρεις. Εβριζε και χρησιμοποίησε φυλετικές προσβολές. Εγραφε λες και ήταν 55 χρονών αλλά στην πραγματικότητα ήταν 30-35 χρονών. Πέθανε λίγο πριν πατήσει τα 40 του χρόνια. Δεν ήταν ξεκάθαρο από τι, αλλά τώρα έχω κάνει περισσότερη έρευνα και νομίζω ότι ήταν επιπλοκές λόγω αλκοολισμού», είχε δηλώσει παλιότερα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του The Hollywood Reporter εδώ.