Industry

Πρώτο το «Super 8» στο αμερικανικό box - office

στα 10

Με περισσότερες εισπράξεις από όσες αναμενόταν να συγκεντρώσει, ανέβηκε στην πρώτη θέση των αμερικανικών ταμείων το «Super 8» του Τζ. Τζ. Εϊμπραμς, επιβεβαιώνοντας πως η διαμάχη ανάμεσα στο old school και το new Hollywood έχει ήδη κριθεί!

Πρώτο το «Super 8» στο αμερικανικό box - office

Με συνολικές εισπράξεις 38 εκ. δολ. τερμάτισε πρώτο στο αμερικανικό box-office το «Super 8», ο φόρος τιμής του Τζ. Τζ. Εϊμπραμς στον Στίβεν Σπίλμπεργκ (που κρατάει εδώ τα ηνία της παραγωγής). Νούμερο που δεν αναμενόταν, αλλά που τελικά φάνηκε να έρχεται απειλητικά ήδη από τις πρώτες περιορισμένες προβολές της Πέμπτης, όπου η ταινία συγκέντρωσε 1 εκ. δολ. και το επιθετικό μάρκετινγκ που κορυφώθηκε με το αρχειακό κλιπ του διαβόητου τέρατος της ταινίας.

Μιλώντας για τον Σπίλμπεργκ, το «Super 8» κατάφερε να ξεπεράσει το άνοιγμα του «Μinority Report» (35.7 εκ. δολ) και του «Α.Ι. Τεχνητή Νοημοσύνη (29.4 εκ.δολ), ενώ συγκρίνεται ήδη με την επιτυχία ενός άλλου outsider, του «District 9» που ξεκίνησε με άνοιγμα 37.4 εκ. δολ για να συγκεντρώσει τελικά 115.6 εκ. δολ.

Φυσικά, το άνοιγμα του «Super 8» παραμένει το μικρότερο σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του Εϊμπραμς, οι οποίες ωστόσο είχαν το αβαντάζ του να αποτελούν μέρη δυναμικών franchise («Star Trek» με 75, 2 εκ. δολ και «Επικίνδυνη Αποστολή 3» με 47.7 εκ.δολ.), ενώ κατάφερε να είναι μόνο λίγο κάτω από το άνοιγμα του «Cloverfield» (σε παραγωγή του Εϊμπραμς) που συγκέντρωσε 40 εκ. δολ. τις πρώτες μέρες προβολής του.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε στο box - office του Σαββατοκύριακου το «X-Men: Η Πρώτη Γενιά» που με πτώση πάνω από το 50% άγγιξε συνολικά τα 98.9 εκ. δολ., ενώ το «Ηangover 2» με πτώση 41% έχει ήδη φτάσει τα 216 εκ. δολ.

Σε λιγότερες από 1000 αίθουσες σε όλη την Αμερική, η μεγαλύτερη - αναλογικά - επιτυχία του μέχρι τώρα καλοκαιριού παραμένει το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Αλεν που με αύξηση 122% και συνολικές εισπράξεις 14.2 εκ. δολ. βρίσκεται στην όγδοοη θέση του Top 10 των εμπορικότερων ταινιών του Σαββατοκύριακου.