Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 24 Αυγούστου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 24 Αυγούστου

Επτά νέες ταινίες κι επανεκδόσεις στις αίθουσες, δηλαδή κατά βάση... μία νέα ταινία, από τις εντυπωσιακότερες και σημαντικότερες της σεζόν, για να καλωσορίσει όσους επιστρέφουν από διακοπές και τούς δώσει ραντεβού στο σινεμά (γιατί εκεί αξίζει).

Διαβάστε ποιες περιμένουμε να κυκλοφορήσουν την Πέμπτη, 24 Αυγούστου, δείτε trailer και κάντε πρόγραμμα από τώρα!

Κλικάρετε στον κάθε τίτλο για περισσότερα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

matt damon oppenheimer

«Οπενχάιμερ» («Oppenheimer») του Κρίστοφερ Νόλαν

Το 1926, ένας 22χρονος φοιτητής διδακτορικού, ο Τζέι Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, κάνει τις σπουδές του στο Κέιμπριτζ. Νοσταλγεί την πατρίδα του, την Αμερική, πνίγεται από υπαρξιακή αγωνία και δεν τα καταφέρνει καλά στο εργαστήριο. Οι καθηγητές του τον προτρέπουν να συνεχίσει με θεωρητικές σπουδές στη Γερμανία, όπου κι ολοκληρώνει το διδακτορικό του. Επιστρέφοντας στην Αμερική, ο Οπενχάιμερ φιλοδοξεί να εξελίξει την έρευνα πάνω στην κβαντική φυσική. Αρχίζει να διδάσκει στο Μπέρκλεϊ και στο CalTech, ξεκινώντας με έναν, μόνο, φοιτητή. Γνωρίζει τη μελλοντική γυναίκα του, την Κίτι, βιολόγο και πρώην κομμουνίστρια και ζει έναν παθιασμένο έρωτα με την Τζιν Τάτλοκ, ψυχίατρο και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αμερικής. Το 1938, η ναζιστική Γερμανία προχωρά με τη μελέτη της διχοτόμησης του ατομικού πυρήνα. Το 1942, στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου, ο Αμερικανός Στρατηγός Λέσλι Γκρόουβς στρατολογεί τον Οπενχάιμερ και τον βάζει επικεφαλής του Manhattan Project, του προγράμματος που θα κατασκευάσει την πρώτη ατομική βόμβα, αφότου ο Οπενχάιμερ διαβεβαιώνει ότι δεν πρόσκειται στο κομμουνιστικό κόμμα. Ο Εβραίος επιστήμονας συγκεντρώνει μια διεθνή επιστημονική ομάδα, εγκαθίστανται με τις οικογένειές τους στην έρημο του Λος Αλαμος και ξεκινούν. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «Ο θρίαμβος και η τραγωδία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν και γυρίστηκε σε IMAX.

Το νέο φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν για τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, τον «πατέρα της ατομικής βόμβας», ένα πολυπρισματικό έπος για την ευθύνη στο χτες και στο σήμερα.

LES DEUX ALFRED

«Οι 2 Αλφρέντ» («Les 2 Alfred») του Μπρουνό Πονταλιντές

Ο Αλεξάντρ είναι άνεργος και ο τραπεζικός λογαριασμός του έχει παγώσει. Με την σύζυγό του να βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι για δύο μήνες, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να φροντίσει τα δύο παιδιά τους και να βρει δουλειά. Μετά από μια «σουρεαλιστική» συνέντευξη, ο Αλεξάντρ προσλαμβάνεται δοκιμαστικά, έχοντας όμως πει ψέματα πως δεν έχει οικογένεια, σύμφωνα με την αυστηρή πολιτική της εταιρίας που θέλει τους υπαλλήλους της άτεκνους. Ομως, η διατήρηση του μυστικού του δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση…

O Μπρούνο Πονταλιντές γράφει και σκηνοθετεί μια κωμωδία σουρεαλιστικής πραγματικότητας.

retribution

«Αντίστροφη Μέτρηση» («Retribution») του Νιμρόντ Αντάλ

Οταν ένας άγνωστος καλεί για βόμβα στο αυτοκίνητό του τον επιτυχημένο επιχειρηματία Ματ Τέρνερ τότε ξεκινά μια μεγάλη καταδίωξη στην πόλη που μένει, για να ολοκληρώσει μια σειρά από αποστολές. Με τα παιδιά του παγιδευμένα στο πίσω κάθισμα και μια βόμβα που θα εκραγεί αν βγουν από το αυτοκίνητο, μια κανονική βόλτα μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, καθώς ο Ματ ακολουθεί τις ολοένα και πιο επικίνδυνες οδηγίες του αγνώστου σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να σώσει την οικογένειά του.

Θρίλερ με τον Λίαμ Νίσον το οποίο βασίζεται στην ισπανική ταινία του 2015, «El Desconocido».

The Last Voyage of the Demeter

«Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού» («The Last Voyage of the Demeter») του Αντρέ Οβερνταλ

Η ιστορία τοποθετείται στη ρωσική σκούνα, Demeter, που ναυλώθηκε για να μεταφέρει ιδιωτικό φορτίο – είκοσι τέσσερα ασημάδευτα κιβώτια – από τα Καρπάθια Ορη στο Λονδίνο. Η ταινία αφηγείται τα περίεργα γεγονότα που έπληξαν το καταραμένο πλήρωμα όσο προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο ωκεάνιο ταξίδι τους, κυνηγημένοι κάθε νύχτα από μια τρομακτική παρουσία. Oταν το πλοίο έφτασε τελικά στον προορισμό του ήταν ρημαγμένο, χωρίς ίχνος του πληρώματος.

Ενα μόνο κεφάλαιο του «Δράκουλα» του Μπραμ Στόκερ γίνεται μια ταινία μυστηρίου και τρόμου. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από την Τετάρτη, 23 Αυγούστου.

δύο φεγγάρια τον αύγουστο

«Δυο Φεγγάρια τον Αύγουστο» του Κώστα Φέρρη (1978)

Βρισκόμαστε στην Αθήνα, το μήνα Αύγουστο, όταν οι κάτοικοι απουσιάζουν σε διακοπές. Στους δρόμους της μισοέρημης πόλης περιπλανιέται και ονειροπολεί ένας ιδιόρρυθμος δάσκαλος της μουσικής. Στους Αέρηδες της Πλάκας συναντά την Αννα, μια παράξενη κοπέλα προσηλωμένη στις φαντασιώσεις της, η οποία περιμένει πάντα την επιστροφή του αγαπημένου της, για να την πάρει μακριά όπως της είχε υποσχεθεί πριν από ένα χρόνο ακριβώς, όταν γνωρίστηκαν. Οι δύο ήρωες προσπαθούν να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλον, με διαδοχικούς διαλόγους και μονολόγους που αγγίζουν το παράλογο.

Βασισμένη στις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι, μια λυρική καταγραφή ενός «τρελού έρωτα», αλλά και των περιθωριακών τύπων που επιμένουν να κατοικούν την άδεια καλοκαιρινή αυγουστιάτικη Αθήνα.

vicky cristina barcelona

«Vicky Cristina Barcelona» του Γούντι Αλεν (2008)

Δυο Aμερικανίδες, η Βίκι και η Κριστίνα, εντελώς αντίθετες ως χαρακτήρες κι όχι μόνο (η Βίκι είναι μελαχρινή, ρεαλίστρια και συγκρατημένη, η Κριστίνα είναι ξανθιά, ρομαντική και ονειροπαρμένη), πηγαίνουν μαζί στη Βαρκελώνη. Εκεί, θα γνωρίσουν έναν Ισπανό ζωγράφο που θα τις πλησιάσει και θα τους ζητήσει να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο μαζί στο Οβιέδο και να κάνουν σεξ!

Η πρώτη φορά που ο Γούντι Αλεν γύρισε ταινία στην Ισπανία, χάρισε στην Πενέλοπε Κρουζ ένα Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου και στην φιλμογραφία του ακόμη ένα κομμάτι ευφυούς ελαφρότητας γύρω από τη ζωή, τις σχέσεις, τα ταξίδια...

tout va bien new

«Ολα Πάνε Καλά» («Tout va Βien») του Ζαν-Λικ Γκοντάρ (1972)

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την καταστολή του Μάη του ’68 στη Γαλλία. Ο στρατηγός Ντε Γκολ έχει καταστείλει την «επανάσταση» και, υπό την προεδρία του διαδόχου του, Ζορζ Πομπιντού, όλα δείχνουν πλέον να είναι υπό έλεγχο… Ολα, φαινομενικά τουλάχιστον, «πάνε καλά», σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις επιταγές της καθεστηκυίας τάξης. Κι εκεί, μέσα στη φαινομενική «κοινωνική νηνεμία», οι εργάτες ενός εργοστασίου αλλαντικών ξεσηκώνονται, κηρύσσουν απεργία και το καταλαμβάνουν. Η κοινωνική «τάξη και ασφάλεια» ξάφνου απειλούνται και έρχονται στο μυαλό όλων εικόνες που ήταν καθημερινές πριν από μία τετραετία. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων έχουν αλλάξει. Μία απεργός τηλεφωνεί στο σπίτι της και λέει στο σύζυγό της να προσέχει τα παιδιά. Ενα μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος μοιράζει φυλλάδια στο σούπερ μάρκετ και οι νέοι δεν του δίνουν την παραμικρή σημασία...

Με δύο γοητευτικούς πρωταγωνιστές, ένα σαφές πολιτικό μήνυμα και το γνωστό ανατρεπτικό του στιλ, ο πατέρας της νουβέλ βαγκ αποδεικνύει πως όλα... δεν πάνε καλά!