Φεστιβάλ / Βραβεία

Παρατυπίες στην επιλογή των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στο φετινό Φεστιβάλ Δράμας;

στα 10

Με επιστολή της μια αναγνώστρια του Flix μας επεσήμανε δύο παρατυπίες που παρατήρησε στη λίστα των 43 ταινιών μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στο επερχόμενο Φεστιβάλ Δράμας το Σεπτέμβρη.

Flix Team
Παρατυπίες στην επιλογή των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στο φετινό Φεστιβάλ Δράμας;

Μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από το Φεστιβάλ Δράμας η λίστα με τις 43 ταινίες μικρού μήκους που θα συμμετάσχουν φέτος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του - διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Ανάμεσα τους βρίσκεται και η ταινία «It's ok my Friend» της Γιολάντας Μαρκοπούλου, η οποία συμμετείχε το 2012 στο διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και που άρα, σύμφωνα με τον κανονισμό του Φεστιβάλ Δράμας που απαγορεύει τη συμμετοχή ταινιών στο διαγωνιστικό τμήμα που έχουν κάνει δημόσια προβολή στην Ελλάδα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να διαγωνιστεί στο επερχόμενο Φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη παρατυπία που μας επεσήμανε η αναγνώστρια του Flix είναι πως η ταινία «If Love was an Object - Α Stop Motion Film by Elena K» της Ελενας Καρανταγλή βρίσκεται αυτούσια online στο YouTube.

(Στα σχόλια παρακάτω ένας αναγνώστης μας επεσήμανε πως και η ταινία «Αυθόρμητη Αρχιτεκτονική Βοσκών» του Δημήτρη Καρτέρη βρίσκεται ολόκληρη online στο Vimeo)

Εμείς ρωτήσαμε επίσημα το Φεστιβάλ Δράμας να μας απαντήσει τι θα συμβεί με την περίπτωση των δύο ταινιών, περιμένοντας απάντηση επί της διαδικασίας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 36ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.