Buzz

Ερωτας vs. Politics: Ολα όσα μάθαμε από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στη συνέντευξη Τύπου του «Ενας Αλλος Κόσμος»

στα 10

Λίγες εβδομάδες πριν την έξοδο της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ενας Αλλος Κόσμος» στις αίθουσες, ο δημιουργός του μίλησε στους δημοσιογράφους για όλα όσα θα χωρίζουν πάντα τον έρωτα από την... πραγματικότητα.

Ερωτας vs. Politics: Ολα όσα μάθαμε από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στη συνέντευξη Τύπου του «Ενας Αλλος Κόσμος»

Αν μπορεί να κρατήσει κανείς κάτι από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Galaxy του Hilton με αφορμή την έξοδο - σε λίγες εβδομάδες - της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του, είναι ο ενθουσιασμός του για την ολοκλήρωση ενός πρότζεκτ που δεν ήταν προφανές και άμοιρο δυσκολιών.

Τα περισσότερα από τα στοιχεία που δεν αποκαλύπτουν τις εκπλήξεις της ταινίας είναι ήδη γνωστά εδώ και καιρό: η συμμετοχή ενός ονόματος του διαμετρήματος του Τζ. Κ. Σίμονς στην τρίτη ιστορία της ταινίας, η μείξη ξένων και Ελλήνων ηθοποιών που ήταν και η αρχική επιθυμία για μια αυθεντική απεικόνιση των «ξένων» που έρχονται στην Ελλάδα για να ζήσουν από έναν έρωτα με φόντο την ελληνική κρίση, η αγωνία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη να είναι ο «Ενας Αλλος Κόσμος» μια ίδια και ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από το «Αν...».

Ενας Αλλος Κόσμος

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Περιμένοντας το Οσκαρ, ο Τζέι Κέι Σίμονς συναντά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη (και η κάμερα του Flix είναι εκεί)

Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, στην ειδική οθόνη παρακολουθήσαμε τους χαιρετισμούς του Τζ. Κ. Σίμονς και της Αντρεα Οσβαρτ που μίλησαν για τη συνεργασία τους με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, την εμπειρία τους από τα γυρίσματα στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο ο «Ενας Αλλος Κόσμος» καταγράφει τον έρωτα μέσα σε μια ταραγμένη εποχή.

Δείτε και εσείς τους χαιρετισμούς τους εδώ:


«Hθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική – πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα. Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Ερωτας vs Politics», δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης όταν ρωτήθηκε για την κεντρική ιδέα της ταινίας και το κεντρικό θέμα γύρω από το οποίο στροβιλίζονται οι τρεις ιστορίες που αποτελούν τον «Ενα Αλλο Κόσμο».

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ολοι οι ήρωες του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στις αφίσες του «Ενας Αλλος Κόσμος»

Χριστοφορος Παπακαλιάτης

Δίνοντας έμφαση στον πυρήνα της ταινίας που είναι οι τρεις ερωτικές ιστορίες τριών διαφορετικών γενιών με πρωταγωνιστές 3 Ελληνες και 3 αλλοδαπούς (ένα Σύρο πρόσφυγα, μια Σουηδή επιχειρηματία και ένα Γερμανό (τον οποίο υποδύεται ο Τζ. Κ. Σίμονς) ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε ακόμη για την κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κυρίως κρίση αξιών, για το ρόλο της Μαρίας στην τρίτη ιστορία που τον έγραψε πάνω στην Μαρία Καβογιάννη, για την ευγένεια και τη γενναιοδωρία του Τζ. Κ. Σίμονς σε όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων και για το γεγονός πως μεγαλώνοντας μαθαίνει. Οταν ρωτήθηκε για το αν έχει αγωνία για το πόσο καλά θα πάει η ταινία στις αίθουσες, μετά την επιτυχία του «Aν...» απάντησε: «Μεγαλώνοντας μαθαίνουμε και αποκτούμε μέτρο. Τουλάχιστον προσπαθούμε».

Το «Ενας Αλλος Κόσμος» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου από τη Village Films.


Η ταινία είναι μια παραγωγή της Plus Productions S.A., σε συμπαραγωγή Alpha, Aegean Airlines και ΟΤΕ TV και παραγωγούς τους Κώστα Σούσουλα, Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Κρις Παπαβασιλείου και Δωροθέα Πασχαλίδου. Η ταινία θα προβληθεί αποκλειστικά από τον ΟΤΕ ΤV το 2016.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: