Φεστιβάλ / Βραβεία

Outview Film Festival 2015: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τις Ημέρες Queer Κινηματογράφου

στα 10

Το Outview Film Festival και το Flix σας προσκαλούν σε επιλεγμένες προβολές, προσφέροντας διπλές προσκλήσεις για ολη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Μάθετε πώς μπορείτε να τις διεκδικήσετε.

Flix Team
Outview Film Festival 2015: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τις Ημέρες Queer Κινηματογράφου

Ετοιμο για να ανοίξει την αυλαία του την Πέμπτη 7 Μαΐου, το Outview Film Festival έρχεται φέτος στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με ένα από τα πιο δυνατά του προγράμματα, με ταινίες απ' όλον τον κόσμο που κάνουν τη... διαφορά.

Για δέκα ημέρες, μέχρι και τις 15 Μαΐου, το σύνθημα είναι «queer» και εκτείνεται από αφιερώματα στο φύλο και το γαλλικό πορνό της δεκαετίας του '70, μέχρι την έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από νέους σκηνοθέτες και φυσικά το πανόραμα των καλύτερων LGBT ταινιών των τελευταίων χρόνων με σημαία το θριαμβευτικό «Pride» του Αντριου Γουάρκους που ανοίγει το Φεστιβάλ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Outview Film Festival 2015

Outview 2015 Poster 607

Εσείς μπορείτε να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για επιλεγμένες προβολές του Outview Film Festival, στέλνοντας το ονοματεπώνυμό σας με την ένδειξη «Outview 2015» στο win@flix.gr. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 7 Μαΐου και θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Διαλέξτε ταινία από τον παρακάτω κατάλογο και πατήστε πάνω στον τίτλο για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες:

An Honest Liar 607

Παρασκευή 8 Μαΐου στις 17.30 / An Honest Liar των Τζάστιν Γουαϊνστάιν και Τάιλερ Γουίσομ / Το ντοκιμαντέρ «An Honest Liar» καταπιάνεται με την αλήθεια και την εξαπάτηση και τη ζωή του παγκοσμίως γνωστού μάγου, μάστορα στις αποδράσεις και σκεπτικού Τζέιμς «The Amazing» Ράντι. Η ταινία φέρνει στην επιφάνεια τις ενδελεχείς έρευνες που διεξήγαγε ο Ράντι για να ξεμπροστιάσει απατεώνες μέντιουμ, θρησκευτικούς γιατρευτές και άλλους που εξαπατούσαν τον κόσμο. Ειδικός στο να ξεγελάει τον κόσμο, ο Ράντι που έκανε το coming out στα 81 του, δημιούργησε ψεύτικους χαρακτήρες και μέντιουμ και μετέτρεψε τον επί 25 χρόνια σύντροφο του Χοσέ Αλβάρεζ, σε ένα γκουρού με το όνομα Κάρλος για να διασκεδάσει τον κόσμο. Αλλά έπειτα από μια σοκαριστική αποκάλυψη στην προσωπική ζωή του Ράντι δεν είναι σαφές αν ο είναι ο ίδος που έχει το πάνω χέρι ή αυτός που στο τέλος θα εξαπατηθεί. / Παρουσία των σκηνοθετών στην Αθήνα.

The David Dance 607

Παρασκευή 8 Μαΐου στις 19.30 / The David Dance της Εϊπριλ Γουίνι / Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του πρωταγωνιστή της ταινίας Ντον Σκίμε. O Ντέιβιντ είναι ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, μακριά από το μικρόφωνο ο Ντέιβιντ είναι ντροπαλός με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Η ραδιοφωνική περσόνα που έχει δημιουργήσει, ο «Danger Dave», για την εκπομπή του «Gay Talk» είναι το ακριβώς αντίθετο, είναι έξυπνος, πνευματώδης, αστείος και ο καλύτερος φίλος του κάθε ακροατή. Την ταινία θα προλογίσει ο σεναριογράφος και πρωταγωνιστής Ντον Σκίμε.

Jack's Wish 607

Σάββατο 9 Μαΐου στις 17.15 / Jack's Wish της Αν ντε Κλερκ / Ο Τζακ είναι οκτώ χρονών, είναι μοναχοπαίδι και αυτό τον κάνει και βαριέται πολύ οπότε αυτό που του λείπει είναι ένας αδερφός! Δεν θέλει πια να είναι μόνος του κι έτσι παρακαλάει τις δύο μαμάδες του να του κάνουν ένα μικρότερο αδερφό αλλά αυτές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ετσι του δίνουν ως δώρο ένα ζευγάρι από αυτιά λαγού για να τον παρηγορήσουν αλλά ο Τζακ είναι ανένδοτος! / Την ταινία θα προλογίσει η ομάδα Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Nordland 607

Κυριακή 10 Μαΐου στις 17.00 / Meet Louis Gay του Καρλ Στάβεμ - We are not Ηere to Sleep του Μπαρντ Φοσκ - Nordland του Ινγκο Τζ. Μπίρμαν

Meet Louis Gay / Η νομοθεσία που επικρατεί στη Νορβηγία για τον HIV είναι από τις αυστηρότερες στον κόσμο -και άνθρωποι που ηθελημένα ή όχι μεταδώσουν την ασθένεια ή εκθέσουν κάποιον στον κίνδυνο να την κολλήσει μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση έως και για 6 ολόκληρα χρόνια. Ο Louis Gay είναι οροθετικός, και ο μόνος Νορβηγός που έχει τολμήσει να μιλήσει δημόσια αφότου έπεσε θύμα αυτού του νόμου. Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι η ιστορία του.

We are not Ηere to Sleep / Eνα βράδυ σε ένα gay μπαρ συναντιούνται δύο άντρες άγνωστοι μεταξύ τους και καταλήγουν στο σπίτι του ενός. Ο άλλος είναι μόνο 20 χρονών, φαίνεται λιγότερο έμπειρος και κάπως δειλός -και η εξέλιξη της βραδιάς είναι κάτι που έπειτα θα θυμάται… Μια ταινία για την εσωτερική σύγκρουσή μας της σεξουαλικής έκφρασης και την ανασφάλεια των one-night stands, για τις συστολές και τα όριά μας πάνω στο σεξ - ή τη βιαιότητα της πλήρους απουσίας τους.

Nordland / Σε ένα road-trip που κάνουν μαζί στη Βόρεια Νορβηγία, η φίλη της Ελένι ξαφνικά την εγκαταλείπει. Με την ελπίδα να ξαναβρεί τη χαμένη της αγάπη, η Ελένι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο και συναισθηματικά φορτισμένο ταξίδι που θα την οδηγήσει στις ακτές πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο. Το ταξίδι θα φέρει την Eleni αντιμέτωπη με τον εαυτό της και θα την κάνει να αμφισβητήσει τις επιθυμίες της και τις αντιλήψεις της πάνω στη ζωή και τον έρωτα.

Η Αφροδίτη στην Αυλή 607

Τετάρτη 13 Μαΐου στις 17.00 / End Of Season Sale του Ελάι Γκλέιζερ - Η Αφροδίτη στην Αυλή του Τηλέμαχου Αλεξίου

End of Season Sale / Αργά το βράδυ δύο ηλικιωμένοι άντρες γυρνάνε την πόλη για να αγοράσουν Viagra και δεν βρίσκουν πουθενά. Η έλλειψη του περιβόητου μπλε χαπιού όμως θα αποδειχτεί κρυφή ευλογία, γιατί τότε είναι που οι δυο τους θα ανταλλάξουν την απόλαυση του κορμιού με τις εξομολογήσεις της καρδιάς.

Η Αφροδίτη στην Αυλή / Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού καύσωνα, ο Νίκος και ο Αλέν, δύο εκδιδόμενα αγόρια και μια κοπέλα προαγωγός, η Μόνικα, παρασύρονται σε μια ιδιόμορφη σχέση μετά την συνάντησή τους σ’ έναν σκοτεινό δρόμο με το όνομα ΠΟΥΤΑΝΑ.

Kate Bornstein is a Queer and Pleasant Danger 607

Τετάρτη 13 Μαΐου στις 19.00 / Kumu Hina A Place in the middle των Ντιν Χάμερ και Τζο Γουίλσον - Kate Borstein is a Queer and Pleasant Danger του Σαμ Φέντερ

Kumu Hina A Place in the Μiddle / Η πραγματική ιστορία μιας νεαρής κοπέλας από τη Χαβάη που θέλει να είναι η αρχηγός της ομάδας αγοριών Hula Hoop του σχολείου της, και της δασκάλας της που την βοηθάει με στοιχεία και ιστορίες της παράδοσης τους.

Kate Borstein is a Queer and Pleasant Danger / Καλλιτέχνης, performer και συγγραφέας, η Κέιτ Μπορνστάιν μάς συστήνεται καταρχάς ως τρανς λεσβία. Διστακτική polyamorist. Σαϊεντολόγος στην ανάρρωση. Επικυρηγμένη πρωτοπόρος του φύλου. Το πανέξυπνο και παιχνιδιάρικο πορτραίτο του Σαμ Φέντερπαρακολουθεί τις θορυβώδεις δημόσιες εμφανίσεις και τις επίπονες προσωπικές ανακαλύψεις της, ενώ ταυτόχρονα της δίνει τη θέση που την αξίζει: μια πρωτοποριακή καλλιτέχνης-θεωρητικός-ακτιβίστρια που, με ευφυία, στυλ και εκπληκτική αυθεντικότητα, κατοικεί σε έναν τόπο ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα

Nana 607

Παρασκευή 15 Μαΐου στις 17.00 / Το Ξύλινο Kουτί του Παναγιώτη Κουντουρά - Νανά της Λάρα Κρίστεν - Drag Becomes Him του Αλεξ Μπέρι

Το Ξύλινο Κουτί / Ο Κωνσταντίνος ζει ελεύθερος σε ένα σώμα που επέλεξε. Ο Βασίλης επιστρέφει στο πατρικό του για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ένα ξύλινο κουτί φυλάει το παρελθόν των δύο αδερφών που η μητέρα χώρισε. Η είδηση ενός ατυχήματος ανατρέπει τις ισορροπίες. Το κουτί ανοίγει. Ο Βασίλης αντιστέκεται στις εμμονές της μητέρας. Θέλει να γνωρίσει τον αδερφό του για δεύτερη φορά.

Nana / Το ντοκιμαντέρ «Νανά» είναι το πορτρέτο μιας εβδομηντάχρονης τρανς γυναίκας που ζει στη Θεσσαλονίκη. Ο συνδυασμός αφήγησης, παρατήρησης και προσωπικού της αρχειακού υλικού δίνει μια εικόνα του πολυτάραχου παρελθόντος της, αλλά και της δύσκολης καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην ελληνική πραγματικότητα.

Drag Becomes Him / Eνα τρυφερό πορτρέτο της παγκοσμίου γνωστής drag performer Jinkx Monsoon, που κέρδισε στον 5ο κύκλο του Drag Race του RuPaul. Αυτό το ρεαλιστικό και συνάμα στοργικό ντοκιμαντέρ ακολουθεί τις περιπέτειες ενός αγοριού της εργατικής τάξης που μετατράπηκε σε έναν ένδοξο, παγκοσμίου επιπέδου performer.

Johan 607

Παρασκευή 15 Μαΐου στις 19.30 - Dancers του Αντόνιο Ντα Σίλβα - Johan του Φιλίπ Βαλουά

Dancers / Τριάντα πέντε Πορτογάλοι χορευτές γδύνονται μπροστά στην κάμερα και μετατρέπονται σε αντικείμενα πόθου με την αισθησιακή τους performance. Οι αυστηρές πειθαρχίες που απαιτούνται για τον χορό ωθούν την ταινία να εξερευνήσει μια νέα, επιδειξιομανική πλευρά του αντρικού γυμνού κορμιού.

Johan / H πρώτη μεγάλου μήκους γαλλική ταινία που μιλά ανοιχτά για την ανδρική ομοερωτική επιθυμία και πρακτική. Στο «Johan» παρακολουθούμε την ιστορία ενός σκηνοθέτη (ο ίδιος ο Βαλουά υποδύεται τον εαυτό του), που θέλει να φτιάξει μια ταινία με πρωταγωνιστή τον εραστή του, Johan. Ο Johan όμως βρίσκεται φυλακισμένος για διάφορους λόγους, και είναι αδύνατον να παίξει στην ταινία. Ετσι, ο Vallois ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης του ιδανικού (αντικαταστάτη του) Johan, μέσα από τις οντισιόν ανδρών και μιας γυναίκας - οντισιόν που γίνονται με performances χορού και σεξ.


To Outview Film Festival - Ημέρες Queer Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 7 έως και τις 15 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα για το φετινό Outview Film Festival στην επίσημη σελίδα του στο internet.

Διαβάστε ακόμη:

outview poster vertical small