Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - Οπτικά Εφέ

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Oscars 2019 | Οι προβλέψεις του Flix - Οπτικά Εφέ

Η κατηγορία των οπτικών εφέ ίσως χαρίσει στη Marvel το πρώτο της Οσκαρ στην κατηγορία με τους «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας». Ισως πάλι δικαιώσει την τιτάνια εργασία του Ντέιμιαν Σαζέλ στον «Πρώτο Ανθρωπο» ή τη φαντασμαγορία του Στίβεν Σπίλμπεργκ στο «Ready Player One».

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.


Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας | Νταν ΝτεΛιου, Κέλι Πόρτ, Ράσελ Ερλ και Νταν Σούντικ

Το φαβορί της κατηγορίας είναι τόσο φορτωμένο με ειδικά εφέ που και μόνο για τις εργατοώρες θα άξιζε να κερδίσει το Οσκαρ, το πρώτο στην κατηγορία για τη Marvel. Η ομάδα του αποτελείται από τον Νταν ΝτεΛιου (υποψήφιο το 2015 στην ίδια κατηγορία για «Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα»), τον Κέλι Πορτ (πρώτη υποψηφιότητα), τον Ράσελ Ερλ (στην τέταρτη υποψηφιότητα του εδώ μετά το «Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα», «Star Trek» και «Transformers») και τον Ντάνιελ Σούντικ (εννιά φορές υποψήφιο: «Master and Commander: The Far Side of the World», «War of the Worlds», «Iron Man», «Iron Man 2», «Avengers», «Iron Man 3», «Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα», «Guardians of the Galaxy Vol. 2»).


Ο Πρώτος Ανθρωπος | Πολ Λάμπερτ, Ιαν Χάντερ, Τρίσταν Μάιλς, Τζ. Ντ. Σκγουάλμ

Πολύπλοκες τεχνικές γυρίσματος, μείξη οπτικών εφέ, αρχειακού υλικού και μοντελισμού με σκοπό να γίνει πραγματικότητα η ρετρό υφή της προσελήνωσης, ένας άθλος που απειλεί στα ίσα τους «Εκδικητές». Η ομάδα των ειδικών εφέ αποτελείται από τον Πολ Λάμπερτ (νικητή πέρσι για το «Blade Runner 2049»), τον Ιαν Χάντερ (νικητή το 2015 για το «Interstellar»), τον Τρίσταν Μάιλς (στην πρώτη του υποψηφιότητα) και τον Τζ. Ντ. Σκγουάλμ, στην πρώτη του υποψηφιότητα κι αυτός.


Κρίστοφερ και Γουίνι | Κρίστοφερ Λόρενς, Μάικλ Ιμς, Τέο Τζόουνς και Κρις Κόρμπουλντ

Η έκπληξη της κατηγορία στηρίζεται κυρίως στη φυσική κίνηση του Γουίνι. H ομάδα των οπτικών εφέ αποτελείται από τους Κρίστοφερ Λόρενς (υποψήφιου ακόμη για το «Martian» και νικητή για το «Gravity»), τους Μάικλ Ιμς και Τέο Τζόουνς στην πρώτη τους υποψηφιότητα και τον Κρις Κόρμπουλντ με Οσκαρ για το «Inception» και υποψηφιότητες για το «The Dark Knight» και τα επεισόδια VII και VIII του «Πολέμου των Αστρων».


Ready Player One | Ρότζερ Γκιούγετ, Γκρέιντι Κόφερ, Μάθιου Ε. Μπάτλερ, και Ντέιβιντ Σιρκ

To υπέροχο ταξίδι στο χρόνο του Στίβεν Σπίλμπεργκ που θα άξιζε Οσκαρ και μόνο για τη θρυλική ήδη σκηνή της «Λάμψης». Στην ομάδα των ειδικών ο πέντε φορές υποψηφιος Ρότζερτ Γκούγιετ («Harry Potter and the Prisoner of Azkaban», «Star Trek», «Star Trek into Darkness», «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens»), ο πρώτη φορά υποψήφιος Γκρέιντι Κόφερ, ο Μάθιου Ε. Μπάτλερ που ήταν ξανά υποψήφιος για το «Transformers: Dark of the Moon» και ο Ντέιβιντ Σιρκ, από τη νικητήρια ομάδα του «Gravity».


Solo: A Star Wars Story | Ρομπ Μπρέντοφ, Πάτρικ Τούμπαχ, Νιλ Σκάνλαν, Ντόμινικ Τουόχι

Η κραταιά ILM για τη vintage ατμόσφαιρα του «Solo», ίσως και το πιο ενδιαφέρον επίπεδο ολόκληρης της ταινίας. Η ομάδα των ειδικών στα εφέ αποτελείται από τον πρώτη φορά υποψήφιο Ρομπ Μπρέντοφ, τον τρεις φορές υποψήφιο Πάτρικ Τούμπαχ («Star Trek Into Darkness», «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens»), τον δύο ακόμη φορές υποψήφιο (για τα «Star Wars: Episode VII - The Force Awakens» και «Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi») και νικητή για το «Babe» Πάτρικ Τούμπαχ και τον πρώτη φορά υποψήφιο Ντόμινικ Τουόχι.

Η οσκαρική κούρσα για το 2019 έχει ήδη ξεκινήσει. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων, τα στοιχήματα και το παρασκήνιο γύρω από την πιο χρυσή βραδιά του Χόλιγουντ στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι στο Flix και ξενυχτήστε μαζί μας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου για να δούμε και να σχολιάσουμε μαζί την 91η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.


Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.