Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Αποθεώνοντας ξανά και ξανά την Πατρίσια Αρκέτ

στα 10

Κέρδισε το μοναδικό βραβείο του «Boyhood» στην 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ. Απέδειξε όμως πως είναι μια γυναίκα με άποψη, χιούμορ και υπέροχα γυαλιά πρεσβυωπίας.

Flix Team
Oscars 2015: Αποθεώνοντας ξανά και ξανά την Πατρίσια Αρκέτ

Ηταν η στιγμή που η 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ πήρε φωτιά, το σημείο όπου η αίθουσα ένιωσε να τραντάζεται από το χειροκρότημα, το στιγμιότυπο μιας Μέριλ Στριπ να επευφημεί κάθε λέξη απ' όσα είπε στον ευχαριστήριο λόγο της η Πατρίσια Αρκέτ παραλαμβάνοντας το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Υπέροχα ξεχασμένη από το χρόνο, αλλά με άσο στο μανίκι της μια ταινία που όχι μόνο την έφερε στα Οσκαρ αλλά της χάρισε το χρυσό αγαλματάκι, η Πατρίσια Αρκέτ σήκωθηκε στη σκηνή του Dolby Theatre έτοιμη να μείνει στην ιστορία του θεσμού με έναν από τους πιο μαχητικούς ευχαριστήριους λόγους που αναγνώστηκαν ποτέ, πιστή στον «ακτιβισμό» για την πολυδιαφημισμένη ισότητα των γυναικών που όμως μοιάζει να μένει πάντα στα χαρτιά.

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό, βραβείο προς βραβείο όλα όσα συνέβησαν στην 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και την ανακοίνωση του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Patricia Arquette Oscars 2015 607

Αφού ευχαρίστησε την ομάδα της ταινίας, η υπέροχη Πατρίσια Αρκέτ αφιέρωσε το βραβείο της «Σε κάθε γυναίκα που έχει γεννήσει, κάθε φορολογούμενο και πολίτη αυτού του έθνους, σε όλους όσους έχουν αγωνιστεί για τα ίσα δικαιώματα των άλλων. Ηρθε η στιγμή να αποκτήσουμε μισθολογική ισότητα μια για πάντα και ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες της Αμερικής.»

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο της Πατρίσια Αρκέτ:



Η αντίδραση της Μέριλ Στριπ ήταν αρκετή για να γίνει viral, την ίδια στιγμή που στα social media η Πατρίσια Αρκέτ αποθεωνόταν για το πάθος της και τη δυνατή φωνή που ανάγνωσε το οικουμενικό αιτημά της. Φορώντας τα δικά της της πρεσβυωπίας, η Πατρίσια Αρκέτ φόρεσε τα γυαλιά σε ολόκληρη τη βιομηχανία, απαιτώντας το βασικό, το δίκαιο, το ανθρωπίνως φυσικό!

Meryl Streep Reacts to Patricia Arquette gif

Διαβάστε ακόμη:

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Από σήμερα το πρωί Καθαρά Δευτέρα, η 87η τελετή των Βραβείων Οσκαρ θα είναι διαθέσιμη και στο NovaGo (για να τη δει κανείς στο κινητό ή το tablet του όποτε θέλει, όπου κι αν βρίσκεται) ενώ το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στις 20.30, μπορεί κανείς να απολαύσει την τελετή με υπότιτλους πάντα στο novacinema 1 & novacinema HD.