Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2015: Τι να δείτε σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου

στα 10

Καθημερινά, για όλη τη διάρκεια του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το Flix θα προτείνει επιλεγμένες προβολές. Αναζητήστε εισιτήρια της τελευταίας στιγμής.

Flix Team
 Νύχτες Πρεμιέρας 2015: Τι να δείτε σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου. Αν δεν έχετε ήδη προμηθευτεί τα εισιτήριά σας, το Flix προτείνει επιλεγμένες προβολές για σήμερα Σάββατο 4 Οκτωβρίου, καθώς το Φεστιβάλ κοντεύει προς το μεγάλο φινάλε.

Διαβάστε εδώ τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης και το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

walkabout 607

Περιπλάνηση (Walkabout) του Νίκολας Ρεγκ, 1971 / Στις 17.30 στον Δαναό 1

Δυο αδέλφια, που έχουν ξεμείνει στην αχανή αυστραλέζικη έρημο μετά την αυτοκτονία του πατέρα τους, προσπαθούν να επιβιώσουν με σύμμαχό τους έναν νεαρό Αβορίγινα. Και ο Ρεγκ, σε ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματά του, μετατρέπει την οδύσσειά τους σε μια μαγευτική διαδρομή που μοιάζει να έχει βγει από όνειρο.

jeanne dielman 607

Ζαν Ντιλμάν (Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles) της Σαντάλ Ακερμάν / Στις 19.00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ριζοσπαστική καταγραφή της καθημερινότητας μιας χήρας που εκτελεί χρέη νοικοκυράς και πόρνης ταυτόχρονα, το έργο-τομή της πρωτοπόρου Γαλλίδας δημιουργού συγκαταλέγεται στις πενήντα καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με ψηφοφορία του περιοδικού Sight and Sound και λίστες πολυάριθμων κριτικών σ' όλον τον κόσμο. Η επετειακή προβολή για τα 40ά γενέθλια του φιλμ γίνεται με ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια.

Αρκαδία χαίρε 607

Αρκαδία Χαίρε του Φίλιππου Κουτσαφτή / Στις 19.30 στον Δαναό 1

Μετά την Ελευσίνα και την πρωτοφανή επιτυχία που γνώρισε η «Αγέλαστος Πέτρα», ο διορατικός Ελληνας ντοκιμαντερίστας επισκέπτεται την Αρκαδία, αναλαμβάνοντας να μας καθοδηγήσει σε ακόμα μία μυσταγωγική περιπλάνηση στο χθες και το σήμερα ενός τόπου φορτισμένου από συναρπαστικούς μύθους και αναφορές. Προβολή παρουσία των συντελεστών. Της προβολής θα προηγηθεί η απονομή των Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών και Ηθοποιών Ελληνικών Ταινιών. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Αρκαδία Χαίρε».

assassin 607

Η Σιωπηλή Δολοφόνος (The Assassin) του Χου Χσιάο Χσιέν / Στις 20.00 στo Odeon Οπερα

Μια ιστορία πολεμικών τεχνών του 9ου αιώνα με κεντρική ηρωίδα μία νεαρή δολοφόνο, μετατρέπεται στα χέρια του κορυφαίου auteur του κινεζικού σινεμά σε ένα αισθητικό γεγονός σπάνιας ομορφιάς. Πανηγυρικό Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών και παραληρηματικές κριτικές για μια κινηματογραφική εμπειρία καθαρής μυσταγωγίας. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «The Assassin».

cartel land 607

Η Γη των Καρτέλ (Cartel Land) του Μάθιου Χάινεμαν / Στις 20.30 στο Ιντεάλ

Στα σύνορα Η.Π.Α. - Μεξικό, ένας σιωπηλός πόλεμος ναρκωτικών μαίνεται. Ομάδες πολιτών κι από τις δύο χώρες συνεργάζονται στη μάχη ενάντια στα πανίσχυρα καρτέλ σε ένα ντοκιμαντέρ-χειροβομβίδα που βάζει από τώρα σίγουρη υποψηφιότητα στα φετινά Οσκαρ.

abrazo de la serpiente 607

Στην Αγκαλιά του Φιδιού (El Abrazo de la Serpiente) του Τσίρο Γκουέρα / Στις 22.00 στον Δαναό 1

Η ταινία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο του Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Η γνωριμία με έναν ιθαγενή σαμάνο θα καθορίσει αποφασιστικά την πορεία δύο επιστημόνων που αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα θαυματουργό ιαματικό φυτό. Εκτυφλωτική ασπρόμαυρη φωτογραφία και εθνογραφικού χαρακτήρα παρατήρηση σε μια ταινία που ξύνει τις ανεπούλωτες πληγές τής αποικιοκρατίας μέσα από το χρονικό της εκρηκτικής σύγκρουσης δύο κόσμων. Διαβάστε περισσότερα εδώ για το «Στην Αγκαλιά του Φιδιού».

el club 607

Η Μυστική Λέσχη (El Club) του Πάμπλο Λαραΐν / Στις 22.15 στο Odeon Οπερα

Μια κατά μέτωπο επίθεση στο εκκλησιαστικό κατεστημένο που θα ζήλευε κι ο Μπουνιουέλ. Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του υποψήφιου για Οσκαρ «No», καίει τα συγχωροχάρτια και αποκαλύπτει τα μυστικά μιας ομάδας έκπτωτων ιερέων που προσπαθεί να εξιλεωθεί για τις παλιές της αμαρτίες. Ενα απρόβλεπτο περιστατικό ανατρέπει τα πάντα και σοκάρει. Αργυρή Αρκτος Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «El Club».

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας:

Διαβάστε ακόμη:

Νύχτες Πρεμιέρας 2015