Buzz

Ο Χοακίν Φίνιξ κάτι πίνει - και δεν μας δίνει!

στα 10

Αφού χαρακτήρισε τα Οσκαρ «μαλακίες», ο Χοακίν Φίνιξ παίρνει πίσω τα λεγόμενά του, δηλώνοντας πως χρωστάει την καριέρα του στην Ακαδημία. Μάλλον τα αυτοσχέδια κοκτέιλ που φτιάχνει και πίνει στο «Τhe Master» του Πολ Τόμας Αντερσον δεν έχουν ακόμη εξατμιστεί από τον οργανισμό του!

Ο Χοακίν Φίνιξ κάτι πίνει - και δεν μας δίνει!

Αφού μετά τις δηλώσεις του εναντίον των Οσκαρ (διαβάστε αναλυτικά εδώ), τα προγνωστικά του ως φαβορί του Α' Ανδρικού Ρόλου έπεσαν από το 14/5 στο 4/1, ο Χοακίν Φίνιξ είπε να μην διακινδυνεύσει άλλο τις πιθανότητές του να κρατήσει στα χέρια του το Οσκαρ που δεν έχει πάρει ποτέ (και αξίζει φέτος πιο πολύ από οποιονδήποτε).

Ετσι, σε μια στροφή 360 μοιρών δήλωσε σε συνέντευξη του στη Sydney Morning Herald πως: «Ξέρω, πριν απ' όλα, πως δεν είχα κάνει την καριέρα που έκανα αν δεν υπήρχαν τα Οσκαρ. Δεν έχω παίξει σε πολλές ταινίες που έκαναν εμπορική επιτυχία... Και το να είμαι υποψήφιος για μια ταινία μου ίσως βοήθησε τρομερά την καριέρα μου. Τα σχόλια μου με έκαναν να ακουστώ σαν μαλάκας. Αλλά δεν είχα ιδέα πως ήμουν σε μια θέση ώστε να κάνω κάτι που θα μου κόστιζε.»

Καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή στάσης του Φίνιξ πρέπει να έπαιξε και μια κάποιου είδους πίεση από την The Weinstein Company, η οποία μέσω του δαιμόνιου Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν άρχισε να προμοτάρει περισσότερο για τον πρώτο ανδρικό ρόλο τον Κριστόφ Βαλτζ από το «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο, σταματώντας την προώθηση της υποψηφιότητας του Φίνιξ για το «Τhe Master».

Θυμίζουμε εδώ, πως ο Χοακίν Φίνιξ αποτελούσε - μέχρι και πριν τις δηλώσεις του - το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για να βρεθεί στην πεντάδα των Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου (ο συμπρωταγωνιστής του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν προτιμήθηκε από την εταιρεία παραγωγής να περιοριστεί στις υποψηφιότητες του Β' Ανδρικού Ρόλου, προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης), αλλά και για να πάρει το πρώτο Οσκαρ της καριέρας του.

Πράγμα που πλέον βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των μελών της Ακαδημίας, αν θα συγχωρήσουν τον Φίνιξ ή θα αποφασίσουν να τον τιμωρήσουν για την ασέβεια του προς το θεσμό των Οσκαρ.

Το «The Master» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon στις 6 Δεκεμβρίου.

Περισσότερος Χοακίν Φίνιξ: