Φεστιβάλ / Βραβεία

O Tζέιμς Μποντ πάει Κάννες!

στα 10

Θέλοντας να μην απουσιάζει από τον εορτασμό των 50 χρόνων από την πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του 007, το 65ο Φεστιβάλ των Καννών προγραμματίζει προβολές κλασικών ταινιών του Τζέιμς Μποντ με οθόνη στην θάλασσα και ξαπλώστρες στην άμμο...

O Tζέιμς Μποντ πάει Κάννες!

Το «Cinema De la Plage» αποτελεί την ωραιότερη ιδέα που είχε το Φεστιβάλ Καννών εδώ και χρόνια: ένα θερινό σινεμά στην παραλία της Κρουαζέτ, με ξαπλώστρες, κουβέρτες και θέα τη θάλασσα, στο οποίο κάθε χρόνο προβάλλονται κλασικά αριστουργήματα, cult διαμάντια και καινούριες ταινίες που δεν χωράνε στο επίσημο - σοβαρό - πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Φέτος το «Cinema De la Plage» γιορτάζει τα 50 χρόνια από την πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, προβάλλοντας στην έναρξη του το «Dr. No» του 1962 και μαζί το «Casino Royale» του 2006, ενώ έχει προγραμματίσει ακόμη προβολές του «Από τη Ρωσία με Αγάπη» (1963), του «Τα Διαμάντια Είναι Παντοτινά» (1971) και το «Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος» (1969).

Σε κοινή δήλωση τους τα στούντιο της MGM και της Sony δήλωσαν: «Οι προβολές στις Κάννες σηματοδοτούν τους φετινούς εορτασμούς για τα 50 χρόνια του Τζέιμς Μποντ με προβολές των κλασικών ταινιών του σε όλον τον κόσμο».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα 50 χρόνια Τζέιμς Μποντ

Στις υπόλοιπες «θερινές» προβολές ξεχωρίζει φυσικά η προβολή του «Στα Σαγόνια του Καρχαρία» του Στίβεν Σπίλμπεργκ (από το τμήμα «Cannes Classics») για όσους αντέχουν να βλέπουν τον Μπρους ακούγοντας το παφλασμό των κυμάτων, το cult «Project A» του Τζάκι Τσαν (1982), το «Le Farceur» του Φιλίπ Ντε Μπροκά (1961) και το «Red Tails» (2012) του Αντονι Χέμινγκγουεϊ σε παραγωγή Τζορτζ Λούκας.

Διαβάστε περισσότερα για το 65ο Φεστιβάλ Καννών, που ξεκινάει την Τέταρτη 16 και διαρκεί έως τις 27 Μαΐου