Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Σεθ Ρόγκεν κερδίζει το Βραβείο Καλύτερου Παρουσιαστή Βραβείων!

στα 10

Πρώτη φορά παρουσιαστής σε τελετή βραβείων, στα Ιndependent Spirit Awards, ο Σεθ Ρόγκεν κερδίζει τη δική μας ψήφο του πιο αστείου εναρκτήριου μονολόγου.

Ο Σεθ Ρόγκεν κερδίζει το Βραβείο Καλύτερου Παρουσιαστή Βραβείων!

Στις Χρυσές Σφαίρες, ο Ρίκι Τζερβέιζ αποφάσισε ξαφνικά να γίνει σεμνός και σοβαρός (όσο γίνεται). Καθώς όλος ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία τον αθυρόστομο βρετανό να βάλει ξανά φωτιά στο χολιγουντιανό status quo, όπως πέρσι, ο Τζερβέιζ, φυσικά, έκανε το αντίθετο από το αναμενόμενο: χαριτωμένος, συγκρατημένος, κυνικός αλλά και ευγενικός, δεν άφησε κανένα περιθώριο να μείνει η τελετή αξιομνημόνευτη, για οποιονδήποτε λόγο.

Στα Οσκαρ, ο Μπίλι Κρίσταλ, για ένατη φορά παρουσιαστής και με απουσία χρόνων από την απονομή, είχε προετοιμάσει για ένα απολαυστικό come back. Αντίθετα, φάνηκε περισσότερο ν’ απολαμβάνει τη θέση του, παρά τη δύσκολη θέση στην οποία θα μπορούσε να φέρει τους καλεσμένους. Χαμογελαστός και με την άνεση της πείρας του, αποδείχτηκε εξαιρετικά συγκρατημένος, κανένα αστείο του δεν έμεινε πραγματικά στη μνήμη και τις καλύτερες στιγμές της απονομής (το εναρκτήριο κλιπάκι – κολάζ των υποψήφιων ταινιών, το σχολιασμό των παριστάμενων ενώ η κάμερα κάνει κοντινό στα πρόσωπά τους), τα έχει κάνει καλύτερα στο παρελθόν.

Μια μέρα νωρίτερα, όμως, ένα νέο ταλέντο έγραψε κωμική ιστορία κι αν μας πουν πού υπογράφουμε για να παρουσιάσει τα Οσκαρ του χρόνου, θα το κάνουμε αμέσως! Ο Σεθ Ρόγκεν ήταν ο οικοδεσπότης των Independent Spirit Awards κι έκανε την καλύτερη παρουσίαση που θα μπορούσε κανείς να ελπίζει: ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η οικονομική κρίση, οι Εβραίοι του Χόλιγουντ, η Ελίζαμπεθ Ολσεν, το «Drive», το ευρωπαϊκό σινεμά (και το «The Artist»), το μέγεθος του Μάικλ Φασμπέντερ, όλα βρήκαν τη θέση τους στη σάτιρα του ηθοποιού που μας έκανε, απλώς, να ανυπομονούμε για περισσότερα!

Δείτε στο παρακάτω video τον εναρκτήριο λόγο του Σεθ Ρόγκεν από τα Independent Spirit Awards και φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν του επέτρεπαν να «παίξει» σε μεγαλύτερες τελετές!