Buzz

Ο Ντέβιντ Λιντς θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία της κόρης του...

στα 10

Η οικογενειακή saga συνεχίζεται: η Τζένιφερ Λιντς επιλέγει τον ...μπαμπά της για έναν κομβικό ρόλο στην νέα της ταινία «A Fall From Grace».

Ο Ντέβιντ Λιντς θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία της κόρης του...

Αυτή ήταν μία εβδομάδα που η οικογένεια των Λιντς απασχόλησε τα media. Ο γιος Λιντς βρίσκεται στην ίδια θέση με κάθε Ελληνα μικρομηκά: δεν έχει χρήματα να γυρίσει ταινία. Ο πατέρας Λιντς επιτέλους αφήνει στην άκρη τους καφέδες, τις σαμπάνιες, τα μικρόφωνα ηχογράφησης, τα παριζιάνικα κλαμπ και τις νεοϋορκέζικες εκθέσεις και πιάνει την κάμερα. Και τώρα, η κόρη Λιντς ξεκινά γυρίσματα της νέας της ταινίας και δίνει ένα ρόλο στον πολυάσχολο πατέρα της.

Το «A Fall From Grace» είναι ένα θρίλερ που θέλει τον Τιμ Ροθ αστυνομικό ντετέκτιβ στα ίχνη ενός σίριαλ κίλερ στο Σεντ Λούις, ο οποίος αφήνει κατακρεουργημένα πτώματα κοριτσιών στις όχθες ποταμών - στο στιλ του «Ποιος σκότωσε την Λόρα Πάλμερ» ίσως; Ο Ντέιβιντ Λιντς θα αναλάβει το ρόλο του γέρου πατέρα του Ροθ, ο οποίος επηρεάζει τον γιο του σ' αυτή του την έρευνα.

Ο Λιντς που έχει κάνει κάποια μικρά cameo μπροστά από την κάμερα (από το ίδιο το «Twin Peaks» μέχρι την πρόσφατη εμφάνισή του στον «Louie») δεν προσφέρει συνήθως παρά την ίδια την σουρεαλιστική του περσόνα στο φακό. Ετσι κι αλλιώς μοιάζει με γοητευτική καρικατούρα, μία φάτσα που δεν ξεχνάς ποτέ. Αλλά ... ερμηνεία;

lynchΠατέρας και κόρη...

Η Τζένιφερ Λιντς δικαιολόγησε την επιλογή της ως κάτι βαθιά προσωπικό. «Ο πατέρας μου πατάει πάνω σε δικά μου θέματα, επίπονα και εύθραυστα. Κι ο χαρακτήρας είναι αυτό ακριβώς: ένας δυνατός άντρας που ταυτόχρονα πάσχει από άνια...»

Ο ρόλος πάντως δεν πρέπει να είναι ούτε μικρός, ούτε διακοσμητικός: ο Λιντς έχει τη δεύτερη θέση στα credits μετά τον Τιμ Ροθ. Αλλα γνωστά ονόματα που συμμετέχουν είναι ο Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο και η Παθ Βέγκα, ενώ δεν σταματούν τα μέλη της οικογένειας Λιντς να απασχολούν την ταινία: η κόρης της Τζένιφερ και εγγονή του Ντέιβιντ, Σίντνεϊ Λιντς πρωταγωνιστεί επίσης.

Ελπίζουμε σε κάτι αξιόλογο και εντελώς διαφορετικό από το «Boxing Helena», το ντεμπούτο της Τζένιφερ Λιντς το 1993 που χρησιμοποιήθηκε από τους κριτικούς ως... παράδειγμα προς αποφυγή.

Περισσότερος Ντέιβιντ Λιντς: