Industry

Ο Κάμερον Κρόου σκοπεύει να κάνει ταινία τη ζωή του Μάρβιν Γκέι...

στα 10

Ηταν εδώ και χρόνια στα σχέδιά του, αλλά τώρα μοιάζει να ξανάρχεται στο προσκήνιο. Ο μουσικόφιλος σκηνοθέτης Κάμερον Κρόου βάζει στόχο τη βιογραφία ενός από τους πιο αγαπημένους του καλλιτέχνες όλων των εποχών: του Μάρβιν Γκέι.

Ο Κάμερον Κρόου σκοπεύει να κάνει ταινία τη ζωή του Μάρβιν Γκέι...

Ο Κάμερον Κρόου έχει να παρουσιάσει ταινία από το 2005 και το «Elizabethtown» και ξαφνικά βρίσκεται με τρία πολυαναμενόμενα φιλμ στα χέρια του: το «We Bought a Zoo» με τον Ματ Ντέιμον και τη Σκάρλετ Γιόχανσον, το «Pearl Jam Twenty», το ντοκιμαντέρ για τη σπουδαία μπάντα, που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο και το «The Union», το ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία του ομοτιτλου άλμπουμ του Ελτον Τζον, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Και να που μοιάζει έτοιμος να συνεχίσει! Οχι ότι στη συνέντευξή του δίνει συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά αφήνει μια αισιόδοξη υπόνοια: «Για πολλά χρόνια δουλεύαμε διάφορα σενάρια με τα οποία ήμουν ερωτευμένος. Δουλεύαμε την ταινία για τον Μάρβιν Γκέι, που λέγεται ‘My Name Is Marvin’, αλλά η στιγμή δεν ήταν σωστή γι’αυτή την ταινία.» Αρα μήπως τώρα ήρθε η ώρα;

Στο επίσημο site του Κάμερον Κρόου, που τόσο χαριτωμένα λέγεται The Uncool, ο σκηνοθέτης έχει αμέτρητες αναφορές στον Μάρβιν Γκέι. Από τα αγαπημένα του demos μέχρι τα σπάνια βινύλια και, φυσικά, τη συνέντευξη που πάντα ήθελε να πάρει όταν δούλευε στο Rolling Stone αλλά ποτέ δεν κατάφερε: «Τον Μάρβιν Γκέι. Και τον Κιθ Ρίτσαρντς. Αλλά περισσότερο τον Μάρβιν Γκέι. Ζούσε τότε ινκόγκνιτο στο Βέλγιο, δε μιλούσε σε κανέναν όσο εγώ δούλευα στο Rolling Stone. Τελικά γύρισε στην Αμερική και ο τότε συγκάτοικός μου, ο Νιλ Πρέστον, θα πήγαινε να τον φωτογραφήσει για το People. Εδωσα στον Νιλ τη μονάκριβη πρώτη έκδοσή μου του ‘What’s Going On’ και του ζήτησα να μιλήσει στον Μάρβιν για μένα (και να υπογράψει το άλμπουμ). Το έκανε και μου είπε ότι ο Μάρβιν εντυπωσιάστηκε με τη σπάνια έκδοση, που περιλάμβανε και κάποιες φωτογραφίες της οικογένειάς του, υλικά που δεν υπήρχαν στις μεταγενέστερες, φθηνότερες εκδόσεις. Μου είπε ότι ο Μάρβιν πήγε και βρήκε ένα χρυσό στυλό κι έγραψε μια μεγάλη αφιέρωση. Και μετά πήρε ένα αντίτυπο του νέου του άλμπουμ, του ‘Midnight Love’ κι έγραψε κι εκεί μια μεγάλη αφιέρωση. Και οι δύο τελειώνουν με την προτροπή, ‘Keep Gettin’ It On! Marvin’. Τρεις βδομάδες μετά, πέθανε. Αν δεν κάνω λάθος, το άλμπουμ του ‘What’s Going On’ είναι μια από τις εικόνες καθώς ο Τομ Κρουζ πέφτει από το κτίριο στο ‘Vanilla Sky’. Ολα κάνουν κύκλο και ξαναγυρίζουν, ειδικά σ’αυτήν την ταινία.»

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε, είναι please get it on, Cameron!