Buzz

Ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν σκηνοθετεί την Εϊμι Ανταμς και τον Τζέικ Τζίλενχαλ

στα 10

Το «Ezekiel Moss» θα είναι η δεύτερη ταινία που θα σκηνοθετήσει ο μεγαλειώδης ηθοποιός και, φυσικά, διάλεξε προσεκτικά το καστ του.

Ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν σκηνοθετεί την Εϊμι Ανταμς και τον Τζέικ Τζίλενχαλ

Το «Ezekiel Moss» εκτυλίσσεται την περίοδο του Μεσοπολέμου στην Αμερική και καταδυνασεύεται από τους περιορισμούς και την παρανομία της ποτοαπαγόρευσης. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, μια νεαρή χήρα προσπαθεί να συντηρήσει τον εαυτό της και το γιο της, διευθύνοντας ένα οικοτροφείο σε μια μικρή πόλη όπου ανθίζει ο θρησκευτικός φανατισμός. Ενάντια σε κάθε προσδοκία και σχέδιο, η ηρωίδα θα ερωτευτεί τον μυστηριώδη Εζέκιελ Μος, έναν τυχοδιώκτη αγνώστων στοιχείων που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τα πνεύματα των νεκρών. Εκείνη θα είναι η Εϊμι Ανταμς, εκείνος θα είναι ο Τζέικ Τζίλενχαλ και δεν μπορούμε να περιμένουμε γι’ αυτην, τη δεύτρη σκηνοθετική δουλειά του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, που μοιάζει ν’ απομακρύνεται όσο γίνεται περισσότερο σε ύφος από το «Jack Goes Boating» του 2010.

Το σενάριο υπογράφει ο Κιθ Μπιούνιν, σεναριογράφος του «Horns» του Αλεξάντρ Αζά (διαβάστε και δείτε περισσότερα γι’ αυτό εδώ) κι ο Χόφμαν το ανέσυρε από τη Μαύρη Λίστα του 2011, εκείνη δηλαδή με τα πιο hot σενάρια που δεν προχώρησαν ποτέ. Το «Ezekiel Moss» μόλις ανακοινώθηκε και θα ξεκινήσει να πωλείται στην αγορά του Φεστιβαλ Βερολίνου 2014. Η επιλογή των ηθοποιών έρχεται σε εξαιρετικό timing, καθώς η Εϊμι Ανταμς βρίσκεται μπροστά στους προβολείς χάρη στην Υποψηφιότητά της για Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το «American Hustle» και ο Τζέικ Τζίλενχαλ ετοιμάζεται για την έξοδο στην Αμερική του πολυαναμενόμενου «Enemy» του Ντενί Βιλνέβ (διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ).