Buzz

«Enemy»: Πολλαπλασιάστε τον Τζέικ Τζίλενχαλ επί δύο και προσθέστε τον Ντενί Βιλνέβ

στα 10

H δεύτερη ταινία που γυρίζουν μαζί ο Καναδός σκηνοθέτης και ο Αμερικάνος ηθοποιός φέτος, βρίσκει τον Τζέικ Τζίλενχαλ διπλό.

«Enemy»: Πολλαπλασιάστε τον Τζέικ Τζίλενχαλ επί δύο και προσθέστε τον Ντενί Βιλνέβ

Η πρώτη συνεργασία τους ήταν στο «Prisoners», ένα δράμα αγωνίας στο οποίο ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός αστυνομικού που προσπαθεί να βοηθήσει τον Χιου Τζάκμαν να βρει το παιδί του που πέφτει θύμα απαγωγής.

Το «Prisoners», ετοιμάζεται να βγει και στις Ελληνικές αίθουσες σε λίγες εβδομάδες, αλλά η συνεργασία μεταξύ Βιλνέβ και Τζιλενχαλ δεν ολοκληρώνεται εδώ. Οι δυο τους γύρισαν όχι μια αλλά δύο ταινίες τον περασμένο χρόνο, οι οποίες μάλιστα μοιάζουν ριζικά διαφορετικές.

Αν το «Prisoners» είναι ένα θρίλερ αγωνίας, το οποίο αυτή την εβδομάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση του αμερικανικού box office, το «Enemy» μοιάζει κάτι ριζικά διαφορετικό. Βασισμένο στο βιβλίο του Ζοζέ Σαραμάγκου «Ο Ανθρωπος Αντίγραφο», το φιλμ είναι η ιστορία του Ανταμ, ενός καθηγητή που μια μέρα βλέποντας μια ταινία, θα δει έναν άντρα σε έναν μικρό ρόλο, που είναι ίδιος μ’ αυτόν.

Και μάλιστα ψάχνοντας θα ανακαλύψει ότι ζει στην ίδια πόλη με εκείνον και θα αποφασίσει να τον βρει. Η συνάντηση τους, θα αλλάξει την ζωή του και θα συνδέσει τις υπάρξεις τους, με έναν παράδοξο κι αδιευκρίνιστο τρόπο.

Ο Γκίλενχαλ πρωταγωνιστεί στον ρόλο και των δύο ανδρών ενώ δίπλα του συμπρωταγωνιστούν η Μελανί Λοράν και η Σάρα Γκέιντον.

Δείτε πιο κάτω ένα teaser κι ένα κλιπ από το φιλμ.