Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote: «Breakdown Reward» του Ηλία Γεωργόπουλου

στα 10

Μια κωμική περιπέτεια γεμάτη συμπαθητικούς losers, κρυμμένους θησαυρούς, βρώμικους μπάτσους και πληρωμένους δολοφόνους που ξεκινά με χιούμορ κι ένταση αλλά χάνει γρήγορα και ολοκληρωτικά το δρόμο της.

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote: «Breakdown Reward» του Ηλία Γεωργόπουλου

Το «Breakdown Reward», μια ανεξάρτητη, χαμηλού προϋπολογισμού παραγωγή, έχει δίχως αμφιβολία, ενέργεια κι ενθουσιασμό που περισσεύουν. Μπορείς να το δεις στον τρόπο που οι ηθοποιοί του υποδύονται με φυσικότητα και χιούμορ χαρακτήρες που βρίσκονται στα όρια του κλισέ ή της καρικατούρας, ή στον τρόπο που η σκηνοθεσία του Ηλία Γεωργόπουλου δοκιμάζει να κάνει ακόμη και την πιο ασήμαντη σκηνή να μοιάζει ηλεκτρισμένη.

Αρχικά, αυτή του η ενέργεια μοιάζει μεταδοτική και η γνωριμία του με τους τρεις ήρωες του, δυο αγόρια κι ένα κορίτσι που βρίσκονται να χρωστάνε χρήματα σε έναν τοπικό έμπορο ναρκωτικών, είναι αν μη τι άλλο ευχάριστη. Ξεκινώντας από εκεί, όμως και με τις φιλοδοξίες του φιλμ να αγγίζουν προφανώς τις κωμικές περιπέτειες του Γκάι Ρίτσι, το φιλμ μπλέκει στην ιστορία ότι μπορείς να φανταστείς, από δυο Γερμανούς πληρωμένους δολοφόνους που ψάχνουν έναν χαμένο θησαυρό μέχρι...ζόμπι, καταλήγοντας ένα ανερμάτιστο κουβάρι b movie στερεοτύπων και πλάκας που μερικές φορές δεν είναι όσο έξυπνα ή πετυχημένα θα έλπιζες.

Κρίμα γιατί οι δημιουργοί του φιλμ μοιάζουν να έχουν κατά στιγμές την ικανότητα να συλλαμβάνουν με αυθεντικότητα διαλόγους και καταστάσεις και να παίζουν δημιουργικά με τα υλικά ενός σινεμά είδους, στοιχεία που αν υπηρετούσαν ένα πιο μετρημένο και καλογραμμένο σενάριο, ίσως να έδιναν ένα αξιοπρόσεκτο φιλμ που να πλησίαζε περισσότερο τους στόχους του.

Δείτε το τρέιλερ: