Buzz

Αντιδράσεις για το νέο πόστερ του «mother!» που φαίνεται να προωθεί την βία κατά των γυναικών

στα 10

Αλλο ένα πόστερ, αυτή την φορά για την ταινία «mother!» του Ντάρεν Αρονόφκσι, έχει προκαλέσει την οργή και αγανάκτηση πολλών χρηστών στα social media, επειδή φαίνεται να προωθεί την βία κατά των γυναικών.

Αντιδράσεις για το νέο πόστερ του «mother!» που φαίνεται να προωθεί την βία κατά των γυναικών

Ισως η μοναδική ταινία που έχει καταφέρει να διχάσει φέτος τόσο πολύ το κοινό και τους κριτικούς είναι το «mother!» του Ντάρεν Αρονόφκσι, η οποία έκανε την πρεμιέρα της λίγες βδομάδες πριν στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Ενώ μερικοί κριτικοί αποθέωναν την ταινία, υπήρχαν και κάποιοι οι οποίοι δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν προσβλητική ή και μια από τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Το κοινό φαίνεται να ήταν πιο αρκετά πιο αυστηρό, δίνοντάς του μέσο όρο F στο site Cinemascore, εκεί όπου μετριούνται οι ψήφοι του κοινού που είδε την ταινία το πρώτο Σαββατοκύριακο που άνοιξε η ταινία στις αίθουσες. Το F είναι ο μικρότερος βαθμός που μπορεί να πάρει μια ταινία, και λίγες είναι αυτές που το έχουν καταφέρει.

Διαβάστε ακόμα: «Τι σκατά είναι το "mother!";»: Οι Ντάρεν Αρονόφσκι, Τζένιφερ Λόρενς, Μισέλ Φάιφερ και Χαβιέ Μπαρδέμ εξηγούν

mother new poster

Η Paramount, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στην φωτιά, έδωσε χτες στην δημοσιότητα ένα καινούργιο πόστερ (το οποίο μπορείτε να δείτε παραπάνω) με το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας Τζένιφερ Λόρενς να είναι μελανιασμένο από το ξύλο, και γύρω από αυτό κριτικές για την ταινία. Φυσικά πολλοί ήταν αυτοί που έτρεξαν να καταδικάσουν το πόστερ, το οποίο είχε ως επίκεντρο το πρόσωπο μιας κακοποιημένης γυναίκας ως «απάνθρωπο», «αηδία» και «φτηνιάρικο».

«Δεν με ενδιαφέρει τι γνώμη έχετε για την ταινία, το γεγονός ότι μια γυναίκα κακοποιείται με τέτοιο τρόπο δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της προώθησής της» γράφει μια δημοσιογράφος.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που μια διαφημιστική καμπάνια ταινίας, η οποία προωθούσε και πάλι την βία κατά των γυναικών, προκαλεί τόσες πολλές αντιδράσεις. Θυμηθείτε τον πανικό και την οργή που προκάλεσε η αφίσα του «X-Men Apocalypse» με πάλι την Τζένιφερ Λορενς (ξανά) να πνίγεται από τον κακό της ταινίας Apocalypse.

Η Paramount, το στούντιο και η εταιρεία διανομής της ταινίας, που υπερασπίζεται την ταινία ως κάτι το «τολμηρό», δεν έχει απαντήσει ακόμη κάτι επίσημα στις αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

H ταινία «mother!» του Ντάρεν Αρονόφκσι κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 19 Οκτωβρίου σε διανομή της UIP.

Διαβάστε ακόμα: