Industry

H πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών είναι... τρεις!

στα 10

Ο λόγος φυσικά για την τριλογία του «Χόμπιτ» όπως την οραματίστηκε, εκτέλεσε και χρυσοπλήρωσε ο Πίτερ Τζάκσον!

H πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών είναι... τρεις!

744 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται ότι κόστισε η τριλογία του «Hobbit» δια χειρός Πίτερ Τζάκσον χωρίς ακόμη να έχουν υπολογιστεί τα έξοδα που θα γίνουν για την ολοκλήρωση του τρίτου μέρους «Battle of the Five Armies» που βρίσκεται στο τελικό στάδιο του post-production.

Νούμερο αρκετό (μην τρελαθούμε κιόλας...) για να καταχωρήσει αυτόματα το «Hobbit» πρώτο στη λίστα των πιο ακριβών ταινιών που γυρίστηκαν ποτέ, με μοναδικό αντίπαλο το «Pirates of the Caribbean: At World's End» που παραμένει πρώτο ως σόλο ταινία με κόστος περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αναλυτικός προϋπολογισμός και το εξοδολόγιο του «Hobbit» δεν ήταν προφανές ότι θα έβγαινε στη δημοσιότητα, αλλά στην περίπτωση αυτής της τριλογίας η Warner Bros. έστησε μια ολόκληρη εταιρία στη Νέα Ζηλανδία, η οποία έφτιαχνε συχνά οικονομικές αναφορές η οποίες ήταν προσβάσιμες στο κοινό. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, η παραγωγή έλαβε 122 εκατομμύρια δολάρια από φορολογούμενους στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τα κίνητρα φοροαπαλλαγής. Η Warner Bros. πάντως δήλωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει τίποτα πάνω στα νούμερα του «Hobbit».

Νούμερα που μέχρι σήμερα (με τις δύο ταινίες να έχουν ήδη βγει στις αίθουσες και την τρίτη να ετοιμάζεται) έχουν αγγίξει τα 1.98 δισεκατομμύρια εισπράξεις...

Hobbit Trilogy 607

Ακολουθεί η πιο πρόσφατη λίστα με τις πιο ακριβές ταινίες όλων των εποχών

1. Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου / 341.8 εκ. δολ.
2. Κλεοπάτρα / 339.5 εκ. δολ.
3. Τιτανικός / 294.3 εκ. δολ.
4. Spider-Man 3 / 293.9 εκ. δολ.
5. Tangled / 281.7 εκ. δολ.
6. Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηψ / 275.3 εκ. δολ.
7. Underworld / 271.3 εκ. δολ.
8. Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Το Σεντούκι του Νεκρού / 263.7 εκ. δολ.
9. Avatar / 261 εκ. δολ.
10. The Dark Knight Rises / 257.2 εκ. δολ.

Διαβάστε ακόμη: