Buzz

H αλήθεια μπορεί να βρίσκεται εκεί έξω, αλλά τo Τέρας βρίσκεται μέσα μας

στα 10

Τρεις ταινίες αποδεικνύουν πως το... τέρας δεν είναι οι άλλοι στο triple bill της κινηματογραφικής επιστημονικής φαντασίας της Τρίτης 21 Νοεμβρίου που συνδιοργανώνουν η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Flix.

Flix Team
H αλήθεια μπορεί να βρίσκεται εκεί έξω, αλλά τo Τέρας βρίσκεται μέσα μας

Συνεχίζοντας το ταξίδι στην κινηματογραφική επιστημονική φαντασία, όπως αυτό ξεκίνησε τον Οκτώβριο με αφορμή την έκθεση «Science Fiction: Ταξίδι στο Αγνωστο» που θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές του 2018 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Flix.gr παρουσιάζει την Τρίτη 21 Νοεμβριού στην αίθουσα 7 του Odeon Starcity τρεις ταινίες που θα σε κάνουν να ουρλιάξεις...

Διαβάστε αναλυτικά: Στο Αγνωστο κι Ακόμα Παραπέρα: Τρεις μήνες με προβολές σπουδαίων ταινιών επιστημονικής φαντασίας με την υπογραφή του Flix

Ropaci 607

To «Ropaci» του Γιαν Σβέρακ είναι η σπουδαστική ταινία του σκηνοθέτη που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1996 με τον «Μικρό Κόλια». Το «Ropaci» που θα προβληθεί σε κόπια 35mm από την Εθνική Ταινιοθήκη της Πράγας, γυρίστηκε το 1988, διαρκεί 20 λεπτά και η υπόθεση του περιστρέφεται γύρω από ένα περίεργο πλάσμα που τρέφεται με πλαστικό. | Ενας ζωολόγος, ένας βιοχημικός, ένας σκηνοθέτης και ο οπερατέρ του αναζητούν στα ανθρακωρυχεία της Τσεχίας πλάσματα που τρέφονται με πλαστικό και λέγεται πως έχει δει το ανθρώπινο μάτι. Τοποθετημένο το 1987, το σπουδαστικό ψευδοντοκιμαντέρ του Γιαν Σβέρακ είναι μια απολαυστική σάτιρα πάνω στην άναρχη βιομηχανική επανάσταση και τις κοινωνικές και οικολογικές της συνέπειες, που φλερτάρει με το monster movie και αξιοποιεί ιδανικά το σεληνιακό τοπίο της βόρειας Βοημίας.

It Came from Beneath the Sea 607

To It Came from Beneath the Sea (ελλ. τίτλος. «Το Υποβρύχιο Τέρας») του Ρόμπερτ Γκόρντον είναι ένα κλασικό monster movie της δεκαετίας του ’50, φτιαγμένο για να υπηρετήσει ιδανικά τα χειροποίητα ειδικά εφέ του πρωτοπόρου Ρέι Χαριχάουζεν, ο οποίος εφηύρε και εξέλιξε την τεχνική του stop motion για να κάνει πραγματικότητα ακόμη και την πιο άγρια κινηματογραφική φαντασία. Εδώ, μαζί με το θαλάσσιο τέρας, ξυπνάει και ο τρόμος της ατομικής απειλής, που ψυχροπολεμικά έγινε κινηματογραφικό λάιτ μοτίφ κυρίως στα b-movies επιστημονικής φαντασίας. Ολα φυσικά ξεκινούν όταν ένα υποβρύχιο του αμερικανικού ναυτικού ενώνει δυνάμεις με μια ομάδα θαλάσσιων βιολόγων, προκειμένου να εμποδίσουν ένα γιγάντιο χταπόδι να καταστρέψει το Σαν Φρανσίσκο. Με έμφαη στο γιγάντιο χταπόδι...

Το «Υποβρύχιο Τέρας» προβάλλεται σε κοινή προβολή με το «Ropaci» του Γιαν Σβέρακ την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα 7 του Odeon Starcity. Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ. Προπώληση εδώ, αλλά και σε ειδικό ταμείο της Στέγης στο Odeon Starcity (Λ. Συγγρού 111 & Λεοντίου – Ν. Κόσμος 117 45).

Island of the Lost Souls 607

Η «Νήσος των Χαμένων Ψυχών» («Island of Lost Souls») του Ερλ Σ. Κέντον ήταν η πρώτη και καλύτερη διασκευή του μυθιστορήματος του Χ.Τζ. Γουέλς, «Το Νησί του Δρ. Μορό», που κυκλοφόρησε το 1896, με all-star καστ τους Ρίτσαρντ Αρλεν, Τσαρλς Λότον, Κάθλιν Μπερκ και Μπέλα Λουγκόζι. Ενα πρώιμο, κι όμως τολμηρό, φιλμ επιστημονικής φαντασίας που πρόλαβε τον κώδικα Χέιζ (υπεύθυνο για τη λογοκρισία μια ολόκληρης γενιάς δημιουργών του αμερικανικού σινεμά), απαγορεύθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες εκτός Αμερικής και κατηγορήθηκε ακόμη και από τον ίδιο τον Γουέλς για υπερβολική απεικόνιση της βίας – μια αρχή της συζήτησης που παραμένει ακόμη ανοιχτή γύρω από το τι επιτρέπεται να δείχνει το σινεμά από τη ζοφερή πραγματικότητα ή την πιο τρελή φαντασία.

H «Νήσος των Χαμένων Ψυχών» προβάλλεται την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 21:30 στην αίθουσα 7 του Odeon Starcity. Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ. Προπώληση εδώ, αλλά και σε ειδικό ταμείο της Στέγης στο Odeon Starcity (Λ. Συγγρού 111 & Λεοντίου – Ν. Κόσμος 117 45).

Island of the Lost Souls 607