Buzz

Λαβκραφτικός τρόμος και διπλοπενιές στο πρώτο τρέιλερ του «Μινόρε»

στα 10

Η νέα ταινία του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα φέρνει τις απόκοσμες φρίκες των ιστοριών του Λάβκραφτ και τις συνδυάζει με ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά μουσικά είδη, το ρεμπέτικο.

Λαβκραφτικός τρόμος και διπλοπενιές στο πρώτο τρέιλερ του «Μινόρε»

Ενα από τα κινηματογραφικά είδη τα οποία σπανίζουν στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά είναι και εκείνο του τρόμου, με το καλτ πλέον φαινόμενο του «Κακού» του Γιώργου Νούσια αλλά και τις παράτολμες ακροβασίες του Μίνωα Νικολακάκη (βλ. «Αλυτη») να παραμένουν οι πιο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις.

Με το αχαρτογράφητο, για τα ελληνικά δεδομένα, αυτό είδος πειραματίζεται και ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας, ο οποίος έκανε το 2013 το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Ο Χειμώνας».

Η νέα του ταινία έχει τίτλο «Μινόρε» και χαρακτηρίζεται ως κωμωδία τρόμου. η οποία συνδυάζει τον Λάβκραφτ με το ρεμπέτικο και τα ελληνικά μουσικά μελοδράματα.

Το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε είναι γεμάτο από εξωγήινα χταπόδια, άπλετο gore και, φυσικά, διπλοπενιές.

Διαβάστε ακόμα: «Μίλα Μου 2»: O απόλυτος τρόμος θα έχει sequel

μινόρε

Η υπόθεση του «Μινόρε» μας μεταφέρει σε μια καυτή καλοκαιρινή νύχτα σε ένα παραθαλάσσιο μέρος της Ελλάδας, εκεί που η γλετζέδικη πενιά συναντά τα κοψίδια. Μια ξαφνική και επιθετική ομίχλη κατεβαίνει προς την πόλη, σκιάζοντας και φανερώνοντας μυστικά από άλλη διάσταση. Παράξενα πλάσματα αρχίζουν να σφαγιάζουν αθώους στην πόλη και να οδηγούν ανθρώπους στον υγρό τόπο μέσα από φρικτά και απόκοσμα όνειρα. Μια μουσική μπάντα ενώνει τις δυνάμεις της με έναν ξένο ναύτη που αναζητά τις ρίζες του (και τον ξεροκέφαλο Έλληνα πατέρα του), μια σερβιτόρα που ξέρει να φλερτάρει με διακριτικότητα, έναν bodybuilder εθισμένο στα αναβολικά και τη βία, τη γιαγιά τους που σαν Πυθία βλέπει οράματα, μερικούς ντόπιους ανθρώπους της νύχτας και έναν νεκροζώντανο ιερέα, για να πολεμήσουν τους εξωγήινους εισβολείς. Μπορούν άραγε να σώσουν την πόλη τους από διαγαλαξιακές επιθέσεις και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος;

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Χρήστος Κοντογιώργης, Δάφνη Αλεξάντερ, Εφη Παπαθεοδώρου, Ελευθερία Κόμη, Μάκης Παπαδημητράτος, Χρήστος Κάλλοου, Στέλιος Δημόπουλος, Απόλλωνας Μπόλλας, Μελέτης Γεωργιάδης, Νεφέλη Μαρία Δούκα, Κωνσταντίνος Συμσιρής, Γιάννης Ζουγανέλης, Νίκος Μπράβος, Νταβίντ Τούτσι και Ιγκορ Γκόρεβιτζ.

Η ταινία, σε συμπαραγωγή της ΕΡΤ, αναμένεται να κάνει την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στις 26 Αυγούστου στο Frightfest του Λονδίνου, ενώ η ελληνική της πρεμιέρα αναμένεται μέσα στην καινούργια κινηματογραφική σεζόν.

μινόρε