Buzz

Η Μέριλ Στριπ στηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες σεναριογράφους στο Χόλιγουντ

στα 10

H Mέριλ Στριπ ιδρύει και χρηματοδοτεί ένα εργαστήριο σεναρίου για γυναίκες συγγραφείς άνω των 40 χρονών.

Η Μέριλ Στριπ στηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες σεναριογράφους στο Χόλιγουντ

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca χθες, Κυριακή. Η Μέριλ Στριπ στηρίζει, ιδρύοντας και χρηματοδοτώντας, ένα εργαστήριο σεναρίου που θα απευθύνεται σε γυναίκες σεναριογράφους άνω των 40 ετών - ηλικίες απαγορευμένες για τα στούντιο του Χόλιγουντ. Το εργαστήριο θα λειτουργούν δύο γυναικείες κινηματογραφικές οργανώσεις: οι New York Women in Film and Television και IRIS.

Διαβάστε ακόμα: Ακριβώς πριν τις βρετανικές εκλογές, το teaser τρέιλερ του «Suffragette» έρχεται να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ψηφίσουν!

Το «Writers Lab» θα δίνει την ευκαιρία σε γυναίκες που έχουν περιθωριοποιηθεί λόγω ηλικίας από τη βιομηχανία να βρίσκουν ένα περιβάλλον όπου θα αναπτύσσουν τα σενάριά τους, θα παίρνουν feedback και θα τα παρουσιάζουν σε εν δυνάμει συνεργάτες. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα από την 1η Μαΐου (με deadline, ένα μήνα μετά, την 1η Ιουνίου). Την 1η Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα που επικράτησαν.

Ανάμεσα στις γυναίκες της βιομηχανίας που θα έχουν το ρόλο του συμβούλου-μέντορα περιλαμβάνονται: η σεναριογράφος/σκηνοθέτης Τζίνα Πρινς-Μπαϊδεγουντ («Beyond the Lights»), η παραγωγός Κάρολαϊν Κάπλαν («Boyhood») και οι συγγραφείς Κίρστεν Σμιθ («Legally Blonde») και Τζέσικα Μπέσιντζερ («Bring It On»).

Διαβάστε ακόμα: Οταν το Flix συνάντησε και υποκλίθηκε μπροστά στην Μέριλ Στριπ

Meryl Streep 607

Σύμφωνα με την χθεσινή παρουσίαση, η Μέριλ Στριπ προσέφερε ένα ποσό που καλύπτει εξολοκλήρου τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται σε ένα κτήμα σε περιοχή της Βόρειας Νέας Υόρκης.

Διαβάστε περισσότερα: