Industry

O Μαρκ Ράφαλο πιστεύει ότι η στροφή στο ανεξάρτητο σινεμά είναι η λύση

στα 10

Εν μέσω απεργίας των ηθοποιών, ο Μαρκ Ράφαλο προωθεί στροφή στις ανεξάρτητες παραγωγές, για να έρθουν κόντρα στα μεγάλα στούντιο και να μην χάνουν ευκαιρίες οι ηθοποιοί.

O Μαρκ Ράφαλο πιστεύει ότι η στροφή στο ανεξάρτητο σινεμά είναι η λύση

Ο Μαρκ Ράφαλο εξέφρασε την άποψή του ότι οι ηθοποιοί θα πρέπει να αναζητήσουν την τύχη τους σε ανεξάρτητες ταινίες, για να δημιουργηθεί περισσότερος ανταγωνισμός στη βιομηχανία του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το Deadline, το Αμερικανικό Σωματείο Ηθοποιών SAG-AFTRA θα χορηγήσει απαλλαγές στα μέλη τους με τη μορφή «Προσωρινών Συμφωνιών» σε πραγματικά ανεξάρτητες παραγωγές κατά τη διάρκεια της τρέχουσας απεργίας του. Ο Ράφαλο θεωρεί αυτή την κατάσταση μοναδική ευκαιρία για τους ηθοποιούς.

Μέσω του Twitter, ο Ράφαλο πρότεινε: «Τι θα λέγατε να αφιερωθούμε τώρα σε ανεξάρτητες ταινίες; Οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύστημα παραγωγής ταινιών και τηλεόρασης δίπλα στα στούντιο και τις πλατφόρμες streaming, δημιουργώντας πραγματικό ανταγωνισμό.»

Η Προσωρινή Συμφωνία επιτρέπει στις ανεξάρτητες παραγωγές να συνεχίσουν παρά την τρέχουσα απεργία, η οποία απαγορεύει στα μέλη του συνδέσμου να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη: Απεργία και για το σκανάρισμα και την «ιδιοκτησία» κομπάρσων από τα χολιγουντιανά στούντιο

ruffalo

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του SAG-AFTRA: «Για περιεχόμενο που παράγεται ανεξάρτητα και συμφωνεί με την εμπέδωση ενός απεργιακού κανονισμού (των προαναφερθέντων συμβάσεων), ο παραγωγός μπορεί να προχωρήσει σε μια Προσωρινή Συμφωνία που θα επιτρέπει σε τέτοιες παραγωγές να συνεχίσουν να γίνονται κατά τη διάρκεια της απεργίας.»

Ο Ράφαλο θεωρεί αυτήν την κατάσταση ως μια ευκαιρία να αμφισβητηθεί το υπάρχον σύστημα των κινηματογραφικών στούντιο. Δηλώνει: «Μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα - να δημιουργούμε εξαιρετικό περιεχόμενο που μπορούν να αγοράσουν ή να διανείμουμε μόνοι μας και να μοιραστούμε τα κέρδη. Τα μεγάλα στούντιο έχουν χτίσει έναν επιχειρηματικό αυτοκρατορικό κόσμο δισεκατομμυριούχων και πιστεύουν ότι δεν έχουμε πλέον αξία. Ενώ απολαμβάνουν απόλυτα τη ζωή τους, εμείς χτίζουμε ένα νέο κόσμο για τους εργαζόμενους.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Μπομπ Αϊγκερ, πρόσφατα αντιμετώπισε κριτική για το γεγονός ότι έθεσε υπό αμφισβήτηση τις προσδοκίες των τρεχουσών απεργιών των ηθοποιών του SAG-AFTRA και των σεναριογράφων της WGA. Ωστόσο, ο Ράφαλο θεωρεί αυτήν την περίοδο ως ένα κρίσιμο σημείο για τη βιομηχανία.

«Ενας βέβαιος τρόπος να ενισχύσουμε τη θέση μας αυτήν τη στιγμή είναι να υποστηρίξουμε και να συνεργαστούμε πλήρως σε ανεξάρτητα έργα αμέσως», τόνισε. «Ενθαρρύνουμε κάθε μέλος του SAG-AFTRA να συμμετάσχει σε έργα που έχουν ήδη λάβει άδειες του SAG-AFTRA (WGA). Τα στούντιο δεν αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή καμία ανταγωνιστική πίεση, αλλά αυτό θα αλλάξει.»

Ο Ράφαλο πρότεινε ένα μοντέλο κοινής μοιρασιάς κερδών, δηλώνοντας: «Αν ένα έργο πάει καλά, όλοι οι εμπλεκόμενοι ευημερούν. Αυτή η προσέγγιση θα υποστηρίξει επίσης τους συναδέλφους μας σκηνοθέτες και άλλα μέρη του συνεργείου, που εκτιμούμε βαθύτατα, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται. Αυτό είναι μια κίνηση αλληλεγγύης. Πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον.»

Δείτε ακόμη: Η εκρηκτική ομιλία της Φραν Ντρέσερ για την ανακοίνωση της απεργίας των ηθοποιών