Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Το 24ωρο του τρόμου στο τρέιλερ του «Ma' Rosa» του Μπριγιάντε Μεντόζα

στα 10

H νέα ταινία του Φιλιππινέζου δημιουργού ετοιμάζεται για την πρεμίερα της στο 69ο Φεστιβάλ Καννών. Το τρέιλερ της προϊδεάζει για μια εμπειρία για δυνατούς λύτες.

Κάννες 2016: Το 24ωρο του τρόμου στο τρέιλερ του «Ma' Rosa» του Μπριγιάντε Μεντόζα

Στις κακόφημες γειτονιές της Μανίλα, η Ρόζα διατηρεί ένα παντοπωλείο το οποίο συχνά λειτουργεί και ως κάλυψη για διακίνηση ναρκωτικών. Οταν η Ρόζα συλλαμβάνεται, ξεκινάει ένα 24ωρο μέσα στο οποίο η ίδια, ο συζυγός της και τα παιδιά τους θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό που απαιτείται για να πληρώσουν την αστυνομία.

Η υπόθεση του «Ma' Rosa» είναι τόσο απλή όσο είναι πάντα οι υποθέσεις των ταινιών του Φιλιππινέζου Μπριγιάντε Μεντόζα, ο οποίος επιστρέφει ένα χρόνο μετά το «Taklub» (επισήμη συμμετοχή στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα») ξανά το Φεστιβάλ Καννών, αυτή τη φορά διεκδικώντας το Χρυσό Φοίνικα, όπως είχε κάνει το 2008 με το «Serbis» και το 2009 με το «Kinatay» για το οποίο είχε φύγει από το Φεστιβάλ με το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Διαβάστε αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ

Ma Rosa 607

Με καταιγιστικό ρυθμό, τη γνωστή χειροποίητη αλλά και σε στιγμές συγκλονιστική νεορεαλιστική του ματιά, ο Μπριγιάντε Μεντόζα υπόσχεται μια εμπειρία από αυτές που χαρίζει εδώ και χρόνια (ελπίζουμε όχι παρόμοια με αυτή του «Captive»), παραμένοντας αγαπημένο τέκνο του φεστιβαλικού κόσμου και με καμιά του ταινία μέχρι στιγμής να έχει βγει σε κανονική διανομή εδώ στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Ma' Rosa»:


Διαβάστε τα πάντα για το φετινό φεστιβάλ Καννών: