Buzz

Ο Λεονάρντο θα σώσει τον κόσμο!

στα 10

Γνωστός για το σημαντικό οικολογικό του έργο και ιδρυτής του Leonardo DiCaprio Foundation, ο χολιγουντιανός πρωταγωνιστής δεν έμεινε στα μεγάλα λόγια: μόλις χάρισε 15 εκατομμύρια δολάρια για τη σωτηρία του πλανήτη.

Ο Λεονάρντο θα σώσει τον κόσμο!

Ο 39χρονος πολιτικοποιημένος χολιγουντιανός πρωταγωνιστής και γνωστός οικολόγος ακτιβιστής, εδώ και χρόνια παλεύει για να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για την ανεπίστρεπτη καταστροφή του πλανήτη και τα σοβαρότατα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει σε ακόμα πιο θανάσιμο βαθμό η ανθρωπότητα στο μέλλον.

Ο ΝτιΚάπριο πριν από λίγους μήνες χάρισε 10 εκατομμύρια δολάρια για τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με πολιτικούς παράγοντες που παλεύουν για τη διάσωση του περιβάλλοντος (όπως για παράδειγμα με τον Αλ Γκορ και το «Inconvenient Truth» ντοκιμαντέρ), ενώ από το 1998 έχει ιδρύσει και το δικό του οικολογικό οργανισμό (Leonardo DiCaprio Foundation). Πρόσφατα, ο ΟΗΕ αναγνωρίζοντας την προσφορά του, τον τίμησε με τον τίτλο του Αγγελιοφόρου Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματολογικές Αλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα: Αγγελιοφόρος Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Leonardo DiCaprio Messenger of Peace1 607

Σήμερα, ο ΝτιΚάπριο ανακοινώνει ακόμα μία προσφορά: μέσω του Leonardo DiCaprio Foundation χαρίζει 15 εκατομμύρια δολάρια σε μικρότερους οργανισμούς για τη διάσωση του περιβάλλοντος, που όπως χαρακτηρίζει «εργάζονται σκληρά για αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας».

Οι οργανισμοί (π.χ. «Wildlife Conservation Society«, «Save The Elephants», «World Wildlife Fund») θα παραλάβουν τις συνεισφορές που τους αναλογούν ώστε να συνεχίζουν να παλεύουν για την έρευνα, την επίλυση, την ενημέρωση και τη δράση απέναντι σε θέματα που αφορούν τις κλιματικές αλλαγές, την μαζική εξαφάνιση ειδών της χλωρίδας και πανίδας και τον εκφαυλισμό του περιβάλλοντος.

Θυμηθείτε επίσης: O Λεονάρντο ΝτιΚάπριο οργανώνει την πιο σημαντική δημοπρασία για το περιβάλλον που έγινε ποτέ

LEONARDO DICAPRIO FOUNDATION 607

«Η καταστροφή του πλανήτη συνεχίζεται με ρυθμούς που δεν μπορούν πλέον να αγνοηθούν» είπε σε δήλωσή του ο ΝτιΚάπριο. «Εχουμε την ευθύνη να φροντίσουμε για ένα μέλλον που η φύση δε θα πληρώνει το τίμημα αυτών που την κατοικούν...»

Να θυμίσουμε ότι ο ΝτιΚάπριο ίρδυσε το Leonardo DiCaprio Foundation ένα χρόνο μετά την μεγάλη επιτυχία του «Τιτανικού», κι από τότε είναι πλήρως συνεπής και αφοσιωμένος στο όραμά του. Ο Οργανισμός πλέον στηρίζει πρότζεκς σε 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Διαβάστε κι αυτό: 1.5 εκατομμύρια δολάρια για μια θέση δίπλα στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως το διάστημα

«Ως ηθοποιός, η δουλειά μου είναι να υποκρίνομαι. Παίζω φιξιόν χαρακτήρες που επιλύουν φιξιόν προβλήματα. Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα έχει κοιτάξει την οικολογική καταστροφή με τον ίδιο υποκριτικό τρόπο. Ομως έχουμε έρθει αντιμέτωποι με έναν εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο στόχο. Και ή θα γράψουμε Ιστορία, ή θα μείνουμε στην Ιστορία ως αυτοί που την κατέστρεψαν...»

Δείτε το βίντεο με το λόγο που είχε δώσει στα Ηνωμένα Εθνη τον περασμένο Σεπτέμριο:

.

Διαβάστε περισσότερα: