Buzz

«Sunset»: Πρώτες εικόνες και σύνοψη από τη νέα ταινία του Λάζλο Νέμες

στα 10

Πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο, πριν το «σκοτάδι του δυτικού πολιτισμού», τοποθετεί τη νέα του ταινία ο σκηνοθέτης του «Γιου του Σαούλ».

«Sunset»: Πρώτες εικόνες και σύνοψη από τη νέα ταινία του Λάζλο Νέμες

Εχουν περάσει κιόλας δυο χρόνια απ' όταν «Ο Γιος του Σαούλ», το ντεμπούτο του Λάζλο Νέμες από την Ουγγαρία, έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών, μάς έκοψε την ανάσα, μάς σύστησε ένα (ελπίζουμε) μεγάλο ταλέντο και προχώρησε να πάρει το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ και, στη συνέχεια, το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ο Νέμες, ήδη από το 2015, είχε ανακοινώσει ποια θα είναι η επόμενη ταινία του, αλλά τώρα, τον Ιούνιο, ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα κι έτσι κάνουν την εμφάνισή τους περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: «Sunset». Μετά τον «Γιο του Σαούλ», αυτή είναι η επόμενη ταινία του Λάζλο Νέμες

Η ταινία λέγεται «Sunset» και πρωταγωνιστεί η Γιούλι Γιακάμπ (σεναριογράφος αλλά και η ηθοποιός που ερμηνεύει τη γυναίκα που συναντά ο Σαούλ στο στρατόπεδο στον «Γιο του Σαούλ») και ο Βλαντ Ιβάνοφ (που γνωρίσαμε ως γιατρό στο «4 Μήνες, 3 Βδομάδες και 2 Μέρες», αλλά πιο πρόσφατα είδαμε στο «Toni Erdmann»). Η ιστορία εκτυλίσσεται το 1913, στη Βουδαπέστη, την «καρδιά της Ευρώπης». Η Ιρις Λάιτερ, μια κοπέλα που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, φτάνει στην Ουγγρική πρωτεύουσα με την ελπίδα να βρει δουλειά στο πιλοποιείο που κάποτε ανήκε στους γονείς της και τώρα διευθύνει ο πρώην συνέταιρός τους, Οσκαρ Μπριλ. Εκείνος, όμως, αρνείται να της προσφέρει τη θέση. Μέσω ενός ξένου, η Ιρις ανακαλύπτει ότι έχει έναν αδελφό, τον Κάλμαν Λάιτερ, του οποίου η ύπαρξη τής ήταν, ως τώρα, άγνωστη.

Θυμηθείτε γιατί το Flix ψήφισε τον «Γιο του Σαούλ» ως την καλύτερη ταινία του 2015

Ο Λάζλο Νέμες χαρακτηρίζει την ταινία ως «Ιστορία ενηλικίωσης - είναι και πάλι ένα θρίλερ, η διαδρομή μιας νεαρής γυναίκας στη Βουδαπέστη. Συμβαίνει σε μια πολύ σημαντική στιγμή, πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πριν ο πολιτισμός ξεκινήσει να βυθίζεται στο σκοτάδι.» Η ταινία θα γυριστεί, φυσικά, κατά την προτίμηση του Νέμες, σε φιλμ 35mm, και πάλι με διευθυντή φωτογραφίας τον Ματίας Ερντέλι, του οποίου είναι και οι παρακάτω, πρώτες φωτογραφίες, από την προετοιμασία του «Sunset». Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Ιούνιο, με σκοπό η ταινία να κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών 2018.

Διαβάστε ακόμη: «Πρέπει να είσαι τυφλός για να είσαι σήμερα οπτιμιστής.» Ο Λάζλο Νέμες κι ο Γκέζα Ρόριγκ μιλούν στο Flix για τον «Γιο του Σαούλ»

sunset 607

sunset 607

«With A Little Patience»: Δείτε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του Λάζλο Νέμες