Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2022 | Ο Λαρς φον Τρίερ αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την σκηνοθεσία

στα 10

Ο Δανός σκηνοθέτης, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Βενετία, μίλησε ανοιχτά για την νόσο Πάρκινσον αλλά και τον λόγο για τον οποίο επέστρεψε να ολοκληρώσει την σειρά του «The Kingdom» 28 χρόνια μετά την πρώτη σεζόν.

Βενετία 2022 | Ο Λαρς φον Τρίερ αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την σκηνοθεσία

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα έγινε γνωστό πως ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ έχει διαγνωστεί με τη νόσο Πάρκινσον εδώ και τέσσερις μήνες. Παρόλα αυτά όμως ο Τρίερ ολοκλήρωσε κανονικά την τρίτη και τελευταίας σεζόν της σειράς «The Kingdom», με τίτλο «The Kingdom Exodus», που μόλις έκανε πρεμιέρα στη Βενετία.

Ο Τρίερ βρέθηκε μέσω video link στη Βενετίας και στην συνέντευξη Τύπου που έγινε χτες και μίλησε ανοιχτά για την αρρώστια του λέγοντας πως είχε συμπτώματα αρκετό καιρό πριν διαγνωστεί με Πάρκινσον. «Αυτό σήμαινε πως δεν μπορούσα να ανταποκριθώ όπως θα ήθελα ως σκηνοθέτης επειδή ήμουν άρρωστος. Και αυτό είναι κρίμα για τους ηθοποιούς [του «The Kingdom Exodus»], αλλά νομίζω ότι τα κατάφεραν καλά.»

Διαβάστε ακόμα: «The Kingdom: Exodus»: Ο Λαρς φον Τρίερ ολοκληρώνει τη... θεραπεία

lars

Μάλιστα ανέφερε πως θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την σκηνοθεσία για να επικεντρωθεί στην υγεία του. «Θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα και θα δω τι θα κάνω. Αλλά σίγουρα ελπίζω ότι η κατάστασή μου θα είναι καλύτερη. Είναι μια ασθένεια που δεν μπορείς να την αφαιρέσεις, μπορείς απλά να ζεις με τα συμπτώματα, ωστόσο. Απλά πρέπει να συνηθίσω ότι τρέμω και να μην ντρέπομαι μπροστά σε κόσμο. Και μετά συνεχίζω, γιατί τι άλλο να κάνω;»

Επίσης ο Τρίερ μίλησε και για την σειρά του και ο λόγος που τον έκανε να επιστρέψει μετά το 1994 και το 1997 και για μια τρίτη και τελευταία σεζόν ήταν όταν είδε τη νέα σεζόν του «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς. «Αν συγκρίνετε [το «The Kingdom»] με τον Ντέιβιντ Λιντς, σίγουρα το «Twin Peaks» δεν είχε κάποιο φινάλε – αλλά στην πραγματικότητα είχα ένα φινάλε στην σειρά μου όλη την ώρα. Το μόνο πράγμα που συνέβη ήταν ότι οι πρωταγωνιστές πέθαναν. Αλλά ένιωσα κάποια υποχρέωση να της δώσω ένα κάποιο τέλος.»

tr;ier

To 79o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου. Το Flix βρίσκεται στο Λίντο για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες.