Φεστιβάλ / Βραβεία

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα»: Παράταση του open call για αιτήσεις συμμετοχής

στα 10

Το κεφαλονίτικο φεστιβάλ, που επανέρχεται εμπλουτισμένο με διαγωνιστικό πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών, επεκτείνει το ανοιχτό κάλεσμα για τις υποβολές μέχρι τον Ιούλιο.

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα»: Παράταση του open call για αιτήσεις συμμετοχής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχών για το νεόδμητο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα», το οποίο ετοιμάζεται για την 3η διοργάνωσή του, με προγραμματισμένες ημερομηνίες διεξαγωγής από τις 25 Αυγούστου έως τις 1 Σεπτεμβρίου 2024, πάντα στον δημοτικό χώρο του Θαλασσόμυλου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Στην παρθενική του έκδοση, το Πρόγραμμα θα στεγάσει, σε δύο ξεχωριστά τμήματα, Ελληνικό και Διεθνές, ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους μέχρι 20 λεπτά και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μέχρι 30 λεπτά, ενώ ένα τρίτο τμήμα, επίσης διαγωνιστικού χαρακτήρα, θα είναι φέτος αφιερωμένο στα μουσικά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μέχρι 30 λεπτά.

Μια τριμελής κριτική επιτροπή επαγγελματιών του χώρου θα απονείμει στις καλύτερες ταινίες τα εξής βραβεία:

Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους (1ο, 2ο και 3ο βραβείο)
Βραβείο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους (1ο βραβείο)
Βραβείο Μουσικού Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους (1ο βραβείο)

Η αρχική προθεσμία (earlybird) για την περίοδο υποβολών, που έχει ήδη ξεκινήσει, παραμένει η 19η Απριλίου, όπως και το κανονικό deadline της 10ης Μαϊου, υπάρχει, ωστόσο, και μια προθεσμία που παρατείνεται μέχρι τις 7 Ιουλίου, και ισχύει μόνο για τις ελληνικές και διεθνείς μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας.

Το φεστιβάλ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν τις ταινίες τους, οι οποίες θα πρέπει να έχουν το 2022, το 2023 ή το 2024 σαν έτος παραγωγής.Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα FilmFreeway εδώ, όπου μπορεί να ενημερωθεί κάποιος αναλυτικά για τους όρους συμμετοχής.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τα «Κύματα» στο επίσημο site του Φεστιβάλ.