Buzz

Η αμήχανη στιγμή που ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν στην Κρίστεν Στιούαρτ

στα 10

Εχουμε συνηθίσει να ακούμε να ρωτούν γυναίκες ηθοποιούς τόσο προσωπικές, αδιάκριτες, ανόητες ερωτήσεις. Κι αν αντιστρεφόντουσαν οι όροι; Οι Κρίστεν Στιούαρτ και Τζέσι Αϊζενμπεργκ δέχονται να γίνουν πειραματόζωα αυτού του καυστικού, σατιρικού, φεμινιστικού σκετς.

Η αμήχανη στιγμή που ο Τζέσι Αϊζενμπεργκ πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν στην Κρίστεν Στιούαρτ

Η σεξιστική ανισότητα στο Χόλιγουντ δε σταματά σε μισθολόγια ή συμπεριφορά στο σετ. Συνεχίζεται κι όταν οι δημοσιογράφοι κάθονται απέναντι σε μία γυναίκα ηθοποιό και θεωρούν «δουλειά τους» να τη ρωτήσουν ένα σωρό ανόητες, προσβλητικές, προσωπικές ερωτήσεις. Και μπορεί κάποιες σταρ να έχουν χτίσει καριέρα πάνω στην εμφάνισή τους, κι αυτό να είναι αναμενόμενο και μέσα στο παιχνίδι, αλλά όταν κάθε στιβαρή πρωταγωνίστρια που τυχαίνει να είναι και ωραία γυναίκα πρέπει να ανέχεται ερωτήσεις για την περιποίηση του προσώπου της, τα ρούχα της, τα κιλά της, τη σχέση της με το σύντροφό της, την εγκυμοσύνη της κι όχι την ταινία που προμοτάρει, τότε πεθαίνει λίγο ακόμα η ελπίδα να σοβαρευτούμε.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μαρκ Ράφαλο απαντά στους αντιφεμινιστές: «Κiss my ass, you ignorant little jerks!»

Για να αφυπνίσουν το κοινό, οι Κρίστεν Στιούαρτ και Τζέσι Αϊζενμπεργκ (συμπρωταγωνιστές στο «American Ultra», και παλιότερα στο «Adventureland») δέχθηκαν να στήσουν ένα σκετς στη σατιρική ιστοσελίδα «Funny or Die», όπου παίρνουν συνέντευξη ο ένας στον άλλον. Μόνο που οι κάρτες με τις ερωτήσεις είναι ανάποδα: αυτές που προορίζονταν για τη Στιούαρτ, τώρα απευθύνονται στον Αϊζενμπεργκ.

«Δεν σου κάνουν τέτοιες ερωτήσεις εσένα;» τον ρωτά η Στιούαρτ, μετά από 3-4 στη σειρά που τον έχουν φέρει σε αμηχανία. «Με ποια βγαίνεις, γιατί ντύνεσαι όπως ντύνεσαι....».

«Οχι» της απαντά. «Συνήθως θέλουν να ξέρουν αν ήμουν ο αστείος του σχολείου».

«Ω, πόσο θα μου άρεσε και μένα μία τέτοια ερώτηση!» σχολιάζει εκείνη.

Ειδική μνεία στο καρφί τους προς την Ακαδημία, που για μία-δυο τελετές Οσκαρ είχαν μικροκάμερα για τα μανικιούρ-πεντικιούρ των ηθοποιών και υποχρέωναν τις υποψήφιες σε αμήχανα κοντινά στο κόκκινο χαλί.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: