Buzz

«Kiss the Water»: ένα ντοκιμαντέρ σκέτο ποίημα στο Exile Room

στα 10

Μια μυστηριώδης γυναίκα που έφτιαχνε χειροποίητα δολώματα-έργα τέχνης είναι η πρωταγωνίστρια του σαγηνευτικού ντοκιμαντέρ που θα δούμε αυτή την Πέμπτη στο Exile Room.

«Kiss the Water»: ένα ντοκιμαντέρ σκέτο ποίημα στο Exile Room

Το 2006, ο Ερικ Στιλ έκανε αίσθηση με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, «The Bridge», ένα στοιχειωτικό ντοκιμαντέρ γύρω από τη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο και όλους εκείνους που την επιλέγουν για να τερματίσουν τη ζωή τους, καθιστώντας την τον πιο δημοφιλή τόπο αυτοκτονιών στον κόσμο.

Χρειάστηκε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει ο Στιλ πίσω από τις κάμερες, όμως η αναμονή άξιζε τον κόπο, καθώς το «Kiss the Water» είναι ένα εξίσου ποιητικό και υπνωτιστικό φιλμ, που μπολιάζει το ντοκιμαντέρ με χειροποίητο animation. Κλείνοντας τον κύκλο προβολών του για αυτή τη σεζόν, το Exile Room σας προσφέρει την ευκαιρία να το δείτε σε μία και μοναδική προβολή, την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 21:00, και να γνωρίσετε τη μοναχική ηρωίδα του, που η ζωή της μοιάζει να ξεπήδησε από ένα αλλόκοτο παραμύθι.

Kiss the Water 2

Μια φορά κι έναν καιρό, μια πολύ διαφορετική γυναίκα ζούσε σε ένα μικρό χωριό της Σκωτίας. Η Μέγκαν έφτιαχνε χειροποίητα δολώματα που έμοιαζαν με μικροσκοπικά έργα τέχνης σε ένα σπιτάκι χωρίς νερό και ηλεκτρικό, της άρεσε να φοράει γραβάτες, έκοβε μόνη της τα μαλλιά της και αγαπούσε τους δημοτικούς χορούς της πατρίδας της. Χωρίς να φύγει ποτέ από τη μικρή αυτή γωνιά της γης που αποκαλούσε σπίτι της, η φήμη της έφτασε μέχρι τα αυτιά του Κάρολου, του Πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος, μαγεμένος από τα μικρά της ξόρκια, έφτασε μέχρι το κατώφλι της για να μάθει κι αυτός πώς αποπλανεί κανείς πέστροφες δένοντας λεπτεπίλεπτα φτερά πουλιών, τούφες από γούνα και χρυσοποίκιλτες κλωστές στην άκρη του καλαμιού του.

Μυστηριώδης και αποκομμένη από τη σύγχρονη ζωή, η Μέγκαν έζησε ασυμβίβαστα και έγινε άθελά της η πρωταγωνίστρια ενός ντοκιμαντέρ για το ψάρεμα, τη φύση (ανθρώπινη και μη) και τη μοναξιά. Υφαίνοντας την ιστορία του με τη βοήθεια ενός λεπτοδουλεμένου, ποιητικού animation που αγκαλιάζει την καθημερινότητα της Μέγκαν, ο Ερικ Στιλ φτιάχνει μια ζωή σαν παραμύθι, από αυτά που δεν υπάρχουν πια και δεν θα ξανάρθουν ποτέ. Ο,τι απέμεινε από τη Μέγκαν και τα θρυλικά της δολώματα το έχει ήδη πάρει το ποτάμι…

Info:

Πέμπτη 26/05, στις 21:00, στο Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος, τηλ 210 3223395). Η ταινία είναι στα αγγλικά και θα προβληθεί χωρίς υπότιτλους. Είσοδος δωρεάν.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Kiss the Water»:

Kiss the Water -- Trailer -- Watch the movie in theaters or at www.kiss-the-water.com from Eric Steel on Vimeo.

Διαβάστε ακόμη

Kiss the Water 3