Industry

Νέο Σωματείο για τους Τεχνικούς Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

στα 10

Στο μέιλ του Flix έφτασαν τα νέα για ένα νέο Σωματείο Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου.

Νέο Σωματείο για τους Τεχνικούς Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

Μετά τη νέα κίνηση στον κλάδο των Σκηνοθετών, τώρα ένα νέο Σωματείο γεννιέται στους κόλπους των Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση της Κίνησης Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης:


Η Κίνηση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης πραγματοποίησε ανοιχτή συνέλευση με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, νεότερων αλλά και εμπειρότερων από τον χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της διαφήμισης την περασμένη Κυριακή 11 Ιούνη στο κτίριο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών.

Σε μια ζωντανή και μαζική συνέλευση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που απασχολούν τους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων.

Η εντατικοποίηση των συνθήκων εργασίας που φτάνει στα όρια της εξόντωσης, τα 10ωρα και 12ωρα γυρίσματα που έχουν γίνει κανονικότητα, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και τα εργατικά ατυχήματα, οι χαμηλοί μισθοί και η έλλειψη συλλογικής συμβάσης εργασίας, την ίδια στιγμή που οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής ζουν το «θαύμα της ανάπτυξης» και θησαυρίζουν από το μόχθο των εργαζομένων.

Κυριότερα εκφράστηκε η αγωνία για το μέλλον του κλάδου και η ανάγκη ίδρυσης ενός σωματείου που θα λειτουργήσει με συλλογικές διαδικασίες και που θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, θα παλεύει μαχητικά και οργανωμένα για ουσιαστική λύση στα προβλήματα τους.

Εκφράστηκε η αίσθηση του “Ως Εδώ".

Ομόφωνα αποφασίστηκε η ίδρυση του νέου Σωματείου που θα καλύπτει όλες τις ειδικότητες ενός κινηματογραφικού συνεργείου.

Από τη Συνέλευση ορίστηκε 9μελης επιτροπή Καταστατικού, με υποχρέωση να συντάξει και να παρουσιάσει μέχρι το φθινόπωρο στην επόμενη Γενική Συνέλευση το καταστατικό του Σωματείου.

Επικοινωνία με την Κίνηση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο e-mail kinisioa@gmail.com και στην επίσημη σελίδα της Κίνησης στο Facebook.

κίνηση