Φεστιβάλ / Βραβεία

Κερδίστε προσκλήσεις για το «Indignados» του Τόνι Γκάτλιφ

στα 10

Λίγες ημέρες πριν την έξοδο του στους κινηματογράφους το «Ingignados» του Τόνι Γκάτλιφ προβάλλεται στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ενώνοντας τις φωνές των αγανακτισμένων όλου του πλανήτη!

Flix Team
Κερδίστε προσκλήσεις για το «Indignados» του Τόνι Γκάτλιφ

Το 2010 ο Στεφάν Εσέλ, ένας 93χρονος Γάλλος, πρώην μαχητής της αντίστασης, διπλωμάτης, συγγραφέας, κυκλοφόρησε ένα κείμενο τριάντα σελίδων με τίτλο «Indignes-Vous!», ένα κάλεσμα σε αφύπνιση που συνέλαβε το πνεύμα ενός παγκόσμιου κινήματος και του έδωσε όνομα, σύνθημα, κραυγή.

Με το κείμενο αυτό οδηγό του, ο Τόνι Γκάτλιφ («Υπάρχουν Ακόμη Γελαστοί Τσιγγάνοι», «Vengo») καταγράφει την οργή των λαών, την απόγνωση των μεταναστών, το αδιέξοδο των όσων δεν έχουν όνομα, ταυτότητα, πατρίδα, σε ένα φιλμ που μπλέκει τη μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ και την οικονομική κρίση με την κρίση αξιών.

Ακολουθώντας την Μπέτι, ένα μικρό κορίτσι αφρικάνικής καταγωγής που ξεβράζεται από τα κύματα σε μια ελληνική παραλία, μας οδηγεί στους καταυλισμούς των παράνομων μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας, στο μεταγωγών, στις φυλακές κι από κει στο Παρίσι, στην Αίγυπτο, πίσω στην Ελλάδα, στην Ισπανία. Η ιστορία της Μπέτι αποτελεί μια χαλαρή αφηγηματική γραμμή, εδώ τον λόγο έχουν οι μάζες, στα συνθήματα των οποίων επιμένει η κάμερα, και τα οποία «μεταφράζει» δίπλα σε ατάκες από το βιβλίο του Εσέλ και τα αποτυπώνει με μια «μαχητική» γραμματοσειρά πάνω σε εξίσου μαχητικές εικόνες.

Πέντε από εσάς μπορείτε να κερδίσετε από μια διπλή πρόσκληση για την προβολή του «Indignados» τo Σάββατο 24 Μαρτίου στις 22.00 στον κινηματογράφο Ιντεάλ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Υπουργός» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα για το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και βρείτε το πρόγραμμα προβολών εδώ.