Φεστιβάλ / Βραβεία

Κερδίστε προσκλήσεις για τα «Παραμύθια της Νύχτας» του Μισέλ Οσελό

στα 10

Εμπνευσμένα από την αφρικανική παράδοση τα «Παραμύθια της Νύχτας» του Μισέλ Οσελό προβάλλονται στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και σας προσκαλούν σε μια εμπειρία από αυτές που ξεπερνούν τα στενά όρια του animation και της υψηλής Τέχνης.

Flix Team
Κερδίστε προσκλήσεις για τα «Παραμύθια της Νύχτας» του Μισέλ Οσελό

Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λέξεις την ομορφιά, τον ουμανισμό και τη γενναιοδωρία με την οποία ο Μισέλ Οσελό αφηγείται αυτά τα παραμύθια που ζωντανεύουν κάθε βράδυ με φόντο ένα εγκατελελειμμένο σινεμά. Οπως είναι δύσκολο να περιορίσεις έναν κατεξοχήν κινηματογραφικό δημιουργό στους στενούς ορισμούς του animation ή της παιδικής ταινίας.

Οπως ακριβώς έκανε με το «Κιρίκου» και με το «Αζούρ και Ασμάρ», ο Οσελό φτιάχνει στα «Παραμύθια της Νύχτας» ένα δικό του σύμπαν από την αρχή. Μέσα του μπορεί κανείς να ανακαλύψει πολλά περισσότερα από μια λατρεία προς το αφρικάνικο φολκλόρ ή τις «Χίλιες και Μια Νύχτες».

Συνδυάζοντας με μαγευτικό τρόπο το χαρακτηριστικό του στιλ (τις ψιλόλιγνες φιγούρες που μοιάζουν με μαριονέτες) και μια παλέτα από χρώματα που εκρήγνυνται στην μεγάλη οθόνη, ο Οσελό ξανατοποθετεί χαμένες ανθρώπινες αξίες στο χάρτη του σύγχρονου τρισδιάστατου animation, ανάγοντας την Τέχνη του σε επίπεδα τέτοιας αισθητικής που κόβουν την ανάσα...

Τρεις από εσάς μπορείτε να κερδίσετε από μια διπλή πρόσκληση για την προβολή των «Παραμυθιών της Νύχτας» τo Σάββατο 24 Μαρτίου στις 17.30 στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Παραμύθια της Νύχτας» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα για το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και βρείτε το πρόγραμμα προβολών εδώ.