Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Η Διεθνής Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου ανοίγει το δρόμο για τον Χρυσό Φοίνικα

στα 10

H Διεθνής Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε τα βραβείο της για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 66ου Φεστιβάλ Καννών στο «La Vie D' Adele» του Αμπντελατίφ Κεσίς, επιβεβαιώνοντας πως είναι φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.

Flix Team
Κάννες 2013: Η Διεθνής Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου ανοίγει το δρόμο για τον Χρυσό Φοίνικα

To βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) δεν συμπίπτει πάντοτε με αυτό της κριτικής επιτροπής, αλλά σε κάθε περίπτωση δύσκολα μια ταινία που έχει βραβευθεί από τους κριτικούς δεν βρίσκεται μέσα στα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση, βέβαια, του «La Vie D' Adele» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) τα πράγματα δεν είναι τόσο μπερδεμένα, αφού η ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα που θα δοθεί αύριο το βράδυ, Κυριακή 26 Μαΐου στην τελετή λήξης του 66ου Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε εδώ τις προβλέψεις του Flix για όλα τα βραβεία του 66ου Φεστιβάλ Καννών.

2 Manuscripts Don't Burn του Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κινηματογράφου για το τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» πήγε στο «Manuscripts Don't Burn» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) του Μοχάμαντ Ρασούλοφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το καθεστώς του Ιράν σε 20ετή απαγόρευση από το να κάνει σινεμά, ενώ το βραβείο των κριτικών για το «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» πήγε στο «Blue Ruin» του Ζερεμί Σολνιέ που έχει ήδη αγοραστεί από την εταιρεία Weinstein.

2 Παρελθόν του Ασγκάρ Φαραντί

Σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου δόθηκε και το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαραντί (ένας από τους πιθανούς διεκδικητές μεγάλου βραβείου στην τελετή λήξης - διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), ενώ ειδικές μνείες δόθηκαν στο «Miele» της Βαλέρια Γκολίνο (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) και στο «Like Father, Like Son» του Χιροκάζου Κορεέντα (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix).

Διαβάστε εδώ για τα βραβεία της Εβδομάδας Κριτικής, του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών και της Cinefondation.

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: cannes 2013