Buzz

Είσαι bully; Δε θες να συναντήσεις τη Τζούλια Ρόμπερτς μπροστά σου!

στα 10

Πριν την τελετή απονομής ανθρωπιστικού βραβείου για τον anti-bullying αγώνα της, η Τζούλια Ρόμπερτς κάθισε σ' ένα τραπέζι με μαθητές-θύματα, συζήτησε τη μάστιγα (από την οποία υπέφερε κι εκείνη μικρή) και έβγαλε selfies μαζί τους. Take that, bullies!

Είσαι bully; Δε θες να συναντήσεις τη Τζούλια Ρόμπερτς μπροστά σου!

Το αγαπημένο κορίτσι της διπλανής πόρτας της Αμερικής μεγάλωσε, δεν είναι πια κορίτσι. Είναι πλέον μητέρα, αλλά παραμένει Pretty Woman, μέσα κι έξω. Με το πολλών μεγαβάτ χαμόγελό της, τη ζεστή αμεσότητα, το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό της, η Τζούλια Ρόμπερτς μίλησε ακόμα μία φορά για το bullying, τη μάστιγα που θέλει μικρούς τραμπούκους να βασανίζουν, να εξευτελίζουν και να ταπεινώνουν τα «διαφορετικά» (ντροπαλά, άρρωστα, παχουλά, πετσί-και-κόκκαλο, μυωπικά, μη-αθλητικά, γκέι, προσφυγάκια) παιδιά του σχολείου και της γειτονιάς.

Η ίδια και η οικογένειά της έχουν σιωπηλά ταχθεί εναντίον του τραμπουκισμού, με εκδηλώσεις αφύπνισης και δωρεές και προσωπική παρουσία στο σχολείο των παιδιών τους (κι όχι μόνο). «Εχω πει στα παιδιά μου να μην ξεχνούν ποτέ ποια είναι. Ακόμα κι όταν είναι μόνα τους. Να πατούν γερά στα πόδια τους και να υπερασπίζονται όλα τα παιδιά του κόσμου - κι ας μην είναι φίλοι τους. Τους το έχω πει: η απάθεια είναι ισοδύναμη με την εγκληματικότητα. Να έχουν το θάρρος να επεμβαίνουν!»

Julia Roberts Fight Against Bullying 607 «This is the cool kids table» λέει η μεγαλύτερη σταρ του κόσμου στους bullies

Η Τζούλια ήταν φέτος η αποδέκτης του Ανθρωπιστικού Βραβείου της κοινότητας Gay, Lesbian and Straight Education Network (GLSEN) και μίλησε για όλα αυτά με ταπεινότητα και πάθος. Δεν ήταν όμως αυτή η δημόσια ομιλία της αυτή που έκανε την μεγαλύτερη αίσθηση, όσο η επιλογή της να καθίσει σ' ένα τραπέζι με θύματα του bullying και να συζητήσει μαζί τους ως ένα κορίτσι που κάποτε υπήρξε κι εκείνη θύμα.

Το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου. Οχι, δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Ομως σκεφτείτε πόσα παιδιά, που δεν έχουν ποτέ σκεφτεί ότι η Pretty Woman ήταν κάποτε στη θέση τους, πήραν κουράγιο. Κι ίσως άρχισαν να ονειρεύονται...

.

Δείτε ακόμα: