Buzz

Ο Ζαν-Πιερ Ζενέ ετοιμάζει ένα mockumentary για την «Αμελί»

στα 10

O Γάλλος σκηνοθέτης επιστρέφει στην ταινία που τον έκανε διάσημο για να γιορτάσει με έναν ευφάνταστο τρόπο τα 20 χρόνια από την πρεμιέρα της.

Ο Ζαν-Πιερ Ζενέ ετοιμάζει ένα mockumentary για την «Αμελί»

Ο Ζαν-Πιερ Ζενέ επιστρέφει στις ρίζες του. Οπως αποκάλυψε ο ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης, μιλώντας στο αφιέρωμα που του ετοίμασαν στο Λος Αντζελες η Ταινιοθήκη της πόλης και το Τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών του USC, ετοιμάζεται να γυρίσει ένα mockumentary για τα γυρίσματα της θρυλικής ρομαντικής κομεντί «Αμελί». Θέλει να το έχει έτοιμο το 2021 για τα 20 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας.

«Γράφω ένα ψεύτικο ντοκιμαντέρ για την παραγωγή και τα γυρίσματα της "Αμελί", με τον τρόπο που ο Πίτερ Τζάκσον είχε γράψει και γυρίσει το "Forgotten Silver", δήθεν για την γέννηση του σινεμά. Θα είναι κάτι πολύ αστείο, εμφανώς ανόητο, σατιρικό και πολύ φθηνό για να το κάνω εύκολα...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Ζαν Πιερ Ζενέ πιστεύει οτι ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έκλεψε μια σκηνή από το «Delicatessen» για το «The Shape of Water»

Amelie 607 1

Ο σκηνοθέτης επίσης ομολόγησε ότι τον έχουν πλησιάσει πολλές φορές για να παραχωρήσει τα δικαιώματα ώστε η «Αμελί» να διασκευαστεί ως τηλεοπτική σειρά για την μικρή οθόνη. «Θα ήταν κακή ιδέα να επιχειρήσει κανείς κάτι τέτοιο. Δε θα έχει την Οντρέ Τοτού (και πώς μπορείς να έχεις άλλη "Αμελί";), δε θα έχει το ίδιο γενναιόδωρο μπάτζετ, αλλά και το Παρίσι δεν είναι ίδιο πια και παρουσιάζει πάρα πολλές δυσκολίες για να φιλοξενήσει ένα ρομάντζο μαγικού ρεαλισμού. Το Παρίσι είναι υπό κατασκευή - είναι άσχημο αυτή τη στιγμή. Οπότε όχι - δε θέλω να γυριστεί το "Αμελί" σε σειρά, ή να κάνω σίκουελ. Απλά θέλω να διασκεδάσω με ένα mockumentary που θα αφήσει εποχή...»

Amelie 607 2

Ο Ζενέ δε δίστασε επίσης να δηλώσει την απογοήτευσή του με το μιούζικαλ «Amelie» που ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ τον Μάρτιο του 2017 και έκλεισε δύο μήνες αργότερα. «Ημουν σίγουρος ότι θα ήταν κακό - ακούγοντας τη μουσική και μόνο. Δεν ήταν απλώς κακό, ήταν μια καταστροφή...»

«Ο μόνος λόγος που το έκανα ήταν γιατί το πρότζεκτ είχε συνδεθεί με έναν φιλανθρωπικό σκοπό που πιστεύω: προσέφερε σε μικρά παιδιά τη δυνατότητα για μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Μπορεί να ήταν απαίσιο το μιούζικαλ, σώσαμε όμως τρία παιδιά....»

Διαβάστε περισσότερα: