Buzz

O Oσκαρ Ουάιλντ στον κόσμο των influencers

στα 10

Η Εβάνα Λιντς, γνωστή από το «Χάρι Πότερ» θα πρωταγωνιστήσει στην μαύρη κωμωδία «Influenced», μια ταινία για τον κόσμο των influencers και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εμπνευσμένη από «Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι» του Οσκαρ Ουάιλντ.

O Oσκαρ Ουάιλντ στον κόσμο των influencers

Η Εβάνα Λιντς, γνωστή για την εμβληματική της ερμηνεία ως η εκκεντρική Λούνα Λάβγκουντ στην αγαπημένη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ», ετοιμάζεται να αναλάβει έναν συναρπαστικό νέο ρόλο στην επερχόμενη ταινία «Influenced!», μαύρη κωμωδία που θα εξερευνήσει τον κόσμο των influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντλώντας έμπνευση από τον κλασικό μυθιστόρημα του Oσκαρ Ουάιλντ του 1891, «Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι».

Η Λιντς θα υποδυθεί τον χαρακτήρα της Ντόρα, μια βοηθού πωλήσεων καλλυντικών που από την αφάνεια οδηγείται στο να γίνει μία από τις κορυφαίες ινφλουένσερ στον κόσμο. Ωστόσο, η καταδίωξη της διαδικτυακής δημοσιότητας επηρεάζει την ψυχολογία της, καθώς η διαδικτυακή της προσωπικότητα παραμορφώνεται όλο και περισσότερο, αντανακλώντας την ηθική παρακμή που εξετάζεται και στο κλασικό έργο του Οσκαρ Ουάιλντ. Η ταινία είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Νικ Ουάιλντ (σ.σ. καμία συγγένεια με τον Οσκαρ Ουάιλντ), και θα αποτελέσει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο μεγάλου μήκους.

Διαβάστε ακόμη: Ο Λαρς φον Τρίερ ψάχνει για τη νέα σύντροφο και μούσα του

lintw

Η παραγωγή της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα γίνει σε μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας. Τη δημιουργική καθοδήγηση αυτής της προσπάθειας αναλαμβάνουν ο Τζόνι Τσεν της «Silent D Pictures» και η Λάμια Νάγιεμπ Σαιντ Χιλαίρ της «Alchemy», ενώ η επιλογή των ηθοποιών έγινε από την Νίκι Τόπινγκ. Αυτό το εγχείρημα αποτελεί την 26η ταινία του παραγωγού Τζόνι Τσεν στα τελευταία τρία χρόνια, η τελευταία προσθήκη σε ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο που περιλαμβάνει επιτυχίες όπως την εμπορικά επιτυχημένη Ινδονησιακή ταινία «Before Night Falls», και την τρέχουσα του προσπάθεια «Parallel», που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της παραγωγής.

Για την Λιντς, αυτό το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα προσωπικό. Πέρα από τα κατορθώματά της ως ηθοποιός, είναι επίσης μια αναγνωρισμένη συγγραφέας και αφοσιωμένη ακτιβίστρια. Αντλώντας έμπνευση από τις δικές της εμπειρίες με μια διατροφική διαταραχή, υποστηρίζει σκοπούς ψυχικής ευεξίας και της θετικής εικόνας του σώματος, ιδιαίτερα για τους νέους. Αυτή η διασταύρωση του προσωπικού της ταξιδιού και του θεματικού άξονα της ταινίας προσδίδει συναισθηματικό βάθος στη συμμετοχή της.

Με τα δικά της λόγια, η Λιντς δηλώνει: «Ο Νικ έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σενάριο που απεικονίζει ζωντανά την σταδιακή διάλυση της ψυχικής και ηθικής σταθερότητας, όταν τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μιας προσεκτικά κατασκευασμένης διαδικτυακής ύπαρξης διαστρεβλώνονται. Με αλγόριθμους που φαίνεται να προβλέπουν την κάθε μας κίνηση, το «Influenced!» αποκαλύπτει έναν καθολικό κίνδυνο, που κανείς από εμάς δεν μπορεί να αποφύγει. Ανυπομονώ να υποδυθώ τον χαρακτήρα της Ντόρα και να συμβάλω στην απόδοση αυτής της αινιγματικής και σκοτεινής ιστορίας».

Διαβάστε ακόμη: To πρώτο τρέιλερ του «Rebel Moon» του Ζακ Σνάιντερ μας πάει στο διάστημα

lintw

Ο σκηνοθέτης Νικ Ουάιλντ επίσης μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του: «Η ανάπτυξη αυτού του πρότζεκτ ήταν ένα εγχείρημα αγάπης τα τελευταία χρόνια, και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Εβάνα για να δώσουμε μια σύγχρονη ουσία σε αυτή την διαχρονική ιστορία. Οι θέματα της ταυτότητας και της εικόνας του εαυτού παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα, αν όχι ακόμα περισσότερο, στον τρέχοντα πολιτισμό μας, που επικεντρώνεται στην αναζήτηση επιβεβαίωσης μέσω του αριθμού των ακολούθων και των προσεκτικά φιλτραρισμένων απεικονίσεων των υποτιθέμενων «καλύτερων στιγμών της ζωής μας» σε πλατφόρμες όπως το Instagram».

Ο Φιλίπ Ασφιλντ, εκπρόσωπος από την Instant Entertainment, αναλαμβάνει τις προσπάθειες δημοσίων σχέσεων για το έργο, επισημαίνοντας ακόμη περισσότερο την αυξανόμενη ανυπομονησία γύρω από το «Influenced!» Παρόλο που δεν έχουν δωθεί παραπάνω πληροφορίες για το υπόλοιπο καστ και την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, η ταινία αυτή σίγουρα προκαλεί ενδιαφέρον τόσο για το τι θέλει να επιτύχει, όσο και για την επιστροφή της Εβάνα Λιντς, η οποία πλέον παίρνει σποραδικούς ρόλους, στην μεγάλη οθόνη.

influenced