Buzz

«I Dreamed a Dream». Τρέιλερ για το «Les Miserables» του Τομ Χούπερ

στα 10

Η μεταφορά του διάσημου μιούζικαλ στην οθόνη μας δείχνει τις πρώτες εικόνες της. Με σκηνοθέτη τον Τομ Χούπερ του «Ο Λόγος του Βασιλιά» και πρωταγωνιστές τους Αν Χάθαγουεϊ, Χιου Τζάκμαν και Ράσελ Κρόου, προβάλλει ήδη σαν φαβορί για τα επόμενα Οσκαρ.

«I Dreamed a Dream». Τρέιλερ για το «Les Miserables» του Τομ Χούπερ

H αλήθεια είναι πως λίγο το φοβόμασταν.

Βασίζεται σε ένα θεατρικό μιούζικαλ, από εκείνα που απευθύνονται κυρίως στους τουρίστες των μεγαλουπόλεων της Δύσης και, συνοδεύει τις δραματικές ιστορίες των ηρώων αλλά και τις ταξικές αναταραχές της Γαλλίας του δεκάτου ενάτου αιώνα, με τραγούδια που φιλοδοξούν να σε κάνουν να τα σιγομουρμουρίζεις ενώ πλένεις τα πιάτα.

Και ναι, βασίζεται επίσης στους «Αθλίους» του Βίκτωρ Ουγκό και σκηνοθετεί ο Τομ Χούπερ του «Λόγου του Βασιλιά», αλλά δεν είναι ούτε το πρώτο σπουδαίο βιβλίο που ταλαιπωρείται στα χέρια ενός ή και περισσότερων σεναριογράφων, ούτε ο πρώτος οσκαρικός σκηνοθέτης που σπάει τα μούτρα του στον τοίχο των φιλοδοξιών του.

Κι αν τα ονόματα των Αν Χάθαγουεϊ, Χιου Τζάκμαν και Ράσελ Κρόου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αποτελούν κάποιου είδους εγγύηση, η απόφαση του Χούπερ να τους βάλει να τραγουδήσουν οι ίδιοι όλα τα τραγούδια στο φιλμ, μας άφηνε με ένα ερωτηματικό για το αποτέλεσμα.

Το πρώτο τρέιλερ λοιπόν, στο οποίο η Αν Χάθαγουεϊ τραγουδά (θα λέγαμε κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά) το «I Dreamed a Dream», μας καθησυχάζει όχι μόνο για τις φωνητικές της δυνατότητες, αλλά και για την ίδια την ταινία, αφού τα πλάνα που ντύνουν την ηχητική του μπάντα δείχνουν να παίρνουν την ιστορία (αλλά και την Ιστορία) όσο σοβαρά της αξίζει.

Με όλους τους ηθοποιούς να κάνουν την εμφάνισή τους στα κοστούμια των ρόλων τους και τις σκηνές που δηλώνουν το μέγεθος της παραγωγής να είναι όσο θεαματικές περιμένεις, το φιλμ του Χούπερ δεν μοιάζει να έχει τίποτα από την camp υπερβολή που συνήθως συνοδεύει τα σύγχρονα μιούζικαλ στην οθόνη, ούτε ευτυχώς κάτι από την (αφόρητη) εμμονή να σκηνοθετούνται σαν βίντεο κλιπ.

Αντίθετα, δεν κρύβει καθόλου τις φιλοδοξίες του να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στα Οσκαρ της επόμενης χρονιάς, κάτι που θα μπορούσαμε φυσικά να συμπεράνουμε κι απλά από την ημερομηνία της εξόδου του στις αμερικάνικες (7 Δεκεμβρίου) ή ελληνικές (Φεβρουάριος του '13) αίθουσες.

Απλώς τώρα ξέρουμε, ότι οι φιλοδοξίες του, είναι αναμφίβολα δικαιολογημένες...