Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2017: Πόσες ψήφους χρειάζεσαι για να βρεθείς υποψήφιος;

στα 10

Mε τις αλλαγές που σημειώθηκαν στην Ακαδημία, τα περισσότερα μέλη που εισχώρησαν στους κόλπους της και ψηφίζουν, τελικά, τι χρειάζεται κανείς για να βρεθεί στις πεντάδες και το μεγάλο φινάλε της οσκαρικής κούρσας;

Oscars 2017: Πόσες ψήφους χρειάζεσαι για να βρεθείς υποψήφιος;

Σε λίγες μόνο μέρες θα πραγματοποιηθεί η 74η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, στις 24 Ιανουαρίου θα έχουμε την ανακοίνωση των φετινών οσκαρικών υποψηφιοτήτων και στις 26 Φεβρουαρίου η κούρσα των βραβείων θα κορυφωθεί με την μεγαλύτερη βραδιά της χρονιάς: τα 89α βραβεία Οσκαρ.

Διαβάστε αναλυτικά: Χρυσές Σφαίρες 2017: Οι υποψηφιότητες

Μετά το φιάσκο των «Οscars so white» τα τελευταία δύο χρόνια, όπου η Ακαδημία απολογήθηκε για τις «λευκές» της οσκαρικές υποψηφιότητες), και αναγκάστηκε να αλλάξει τις δομές του οργανισμού, επιτρέποντας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την εγγραφή εκατοντάδων νέων μελών που θα ενίσχυαν τη διαφορετικότητα, ποια είναι η τωρινή της εικόνα; Πόσοι ψηφίζουν; Πώς καθορίζεται η ψηφοφορία;

Διαβάστε περισσότερα: Oscars 2017: μπορούμε να μιλάμε ήδη για φαβορί;

Backstage Oscars 2016 607

Το The Wrap έκανε μία αναλυτική έρευνα και ανακάλυψε τα ακόλουθα:

Τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημονών είναι πλέον 6.687.

Πόσες ψήφους χρειάζεται κάποιος για να βρεθεί υποψήφιος; Εξαρτάται σε ποια από τις 24 κατηγορίες διαγωνίζεται, αλλά το νούμερο είναι σοκαριστικά μικρό.

Δείτε κι αυτό: Oscars 2017: Ο οικοδεσπότης Τζίμι Κίμελ και το πρώτο teaser της μεγάλης βραδιάς!

Oscars 2017 logo 607

Αυτό έχει να κάνει και με τους κανόνες με τους οποίους η Ακαδημία καταμετρά τις ψήφους (κάθε ψηφοφόρος καταγράφει 5 επιλογές και υπάρχει point system στην αξιολόγησή τους), αλλά και με τον κανονισμό που θέλει να προτείνουν για υποψηφιότητα τα μέλη κάθε κατηγορίας ξεχωριστά για τους συναδέλφους τους (και μόνο μετά, στην τελική ευθεία για τα ίδια τα βραβεία, ψηφίζουν όλοι για όλους).

Με αυτό τον τρόπο, απαιτούνται λιγότερες από 100 ψήφοι για να βρεθείς προτεινόμενος - εκτός από 5 πεντάδες: Α' και Β' ανδρικού ρόλου, Α' και Β' γυναικείου ρόλου και αυτή της Καλύτερης Ταινίας.

Για να κερδίσεις υποψηφιότητα στις κατηγορίες των ηθοποιών χρειάζεσαι 194 ψήφους. Για την πεντάδα της Καλύτερης Ταινίας χρειάζεσαι 335. Για να είσαι ανάμεσα στους υποψήφιους σκηνοθέτες χρειάζεσαι 79.

Και σε μία κατηγορία χρειάζεσαι μόνο.... 7 (ναι, επτά!).

Αξίζει να διαβάσετε την αναλυτική μελέτη του The Wrap για όλες τις κατηγορίες.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: